« Отговор #1 -: Mar 31, 2006, 22:00 »
Такъв сайт според мен е безсмислен. Аз лично съм на 24 години и досега съм имал възможността да гласувам за няколко различни политически сили и партии и всичките са ме разочаровали. Не съм твърд електорат и не обичам или мразя нито една политическа партия или формация. Интересуват ме платформи и програми, а най-вече реалната политика която водят. Възприемам изборите като форма на "обществена поръчка" чрез която обществото възлага, а политиците се нагърбват с изпълнението на поставените им задачи (най-често собствените им обещания). Ако гласувам за една партия и тя дойде на власт и не изпълни поетите ангажименти и обещания, то тази партия престава да ми бъде интересна.
Както казах всички партии за които съм гласувал са ме разочаровали силно и за тях повече няма да гласувам. Като се замисля остана само ДПС, а това е етническа партия, което автоматично я изважда от списъка с възможностите.
Има и още две възможности: АТАКА - но това е крайна партия с крайни възгледи, а аз не си падам по крайностите. Пък и Волен Сидеров е толкова националист, колкото аз съм космонавт - фалшив политик с фалшиви идеали; ГЕРБ - новосформираната партия на генерал-лейтенанта, но бат` Бойко е по-мъглива личност дори от Ахмед Доган. Не е ясно кой е и за какво се бори, което също го прави неподходящ избор поне за момента.
При всички случаи обаче ще гласувам с протестен вот. Но ще гласувам.
Но да се върнем на този сайт, който предлагаш да се направи. Аз бих сложил в него всички партии за които съм гласувал и са ме разочаровали, а съм само на 24. Представи си сега един избирател, който е на 40. Неговите номинации определено ще са повече от моите.
И за съжаление стигаме до извода, че в българската политическа класа няма класа - просто една сбирщина от мафиоти и лобисти за чужди интереси, всеки със своите си обръчи от фирми. И ако тази ситуация се запази не ни чака светло бъдеще.
Послеслов: Искрено се надявам някоя от новите политически формации, ако дойде на власт да ме опровъргае.
Ама не вярвам.