Автор Тема: Два компютъра в една мрежа с еднакви MAC и IP адреси  (Прочетена 1729 пъти)

linux4o

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
Здравейте! Искам да попитам какво ще стане ако в една локална мрежа попаднат два компютъра с еднакви адреси и ако и двата компютъра са с инсталирано Apachе? Ако трети потребител въведе хоста или ИП адреса на желания от него сървър коя от двете страници ще му се отвори?
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
В локална мрежа не може да има два компютъра с еднакви IP адреси.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Недей бъди толкова убеден в това :)

Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Вчера за ping-а, сега за две еднакви IP адреса. Вие какво ме направихте! И как може да стане това?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
Ми може да пробваш кой апах ще ти отговори и кога. Принципно би трябвало да е първия стартиран, но 100% гаранция има само за 1 нещо и то не е написаното по-горе.
Аз лично от гупост доста пъти съм го правил (правиш си една виртуална машина, настройваш мрежата и я пускаш n на брой пъти) - голяма забава.

Виждам, че ви се експериметира - а пробвайте една машина 2 карти айде да не са с един и същи мак ма да са в една режа и да имат един и същи гейтуей. Като получите интернет достъп на тази машина през този гейтуей - напишете как го постигнахте - аз не успявам ;)

Успех [_]3
Активен

v01d

• Напреднали
  • Публикации: 39
  • Distribution: Slackware
  • Window Manager: XFCE 4.6rc1
    • Профил
Значи точно това съм пробвал когато бях на БТК и модема даваше интернет само на 1PC (и не знаех root password).Получава се но доста често се случват
преплитания и ако двамата отправят едновременно две заявки към уеб адрес ... само на единия отваря страницата, а на другия показва някаква грешка.
Активен