Хубавото на демокрацията е че всеки може да си изкаже мнението
'>
Не че твоето ми допада особено, вижда ми се прекалено авторитарно и недемократично.
Смъртното наказание е много противоречиво явление. Може да си има добрите страни, но принципно едно убийство никога не е било решението на друго такова.Освен това, дори ако само един невинен човек някога бъде осъден на смърт поради грешка, то тази система е провал. Можеш ли да гарантираш, че при твоята идея за държавно устройство, някой, който ти има зъб и влияние в полицията няма да ти уреди един нагласен обиск, да ти открият наркотици, дори да вземат доказателствен материал, уличаващ те ужким в наркодилърство? И после ще те убият ей така.
Също така гарантираното ти право на самозащита може да позволи много тълкования в един съд и съм сигурен че като резултат, накрая престъпността ще се вдигне. Щото някой хора акъла им е толкова, че ще пръснат тиквата на първия който на улицата им пробута нещо странно изглеждащо. После може да се окаже че е някакъв флайер, ама той си е решил че са амфетамини завити в лист и решил да се самозащити
'> Ами представяш ли си колко лични конфликти ще се разрешават с няколко грама метал в тиквата и после ще се оправдават като самозащита?
На последно място, много е трудно да се каже кое трябвало да бъде легално и кое не е.