Към victim70 . Ех човек, защо им казал, знаеш ли колко народ щяха да ти благодарят за инфото.
Все пак да успокоя духовете ще разкрия неща които (не са методи) са общественно достояние с цитати от кореспонденцията (преведена разбира се).
Господин ... благодариме за вашите усилия за откриване на пропуски в нашата сигурност. За положеният труд решихме да ви компенсираме БЛАХ БЛАХ БЛАХ
Въпреки че притежателя на xml файла се счита за собственник на сметката, за да предотвратим потенциялни злоупотреби смятаме че е необходимо (в оргинал must) да подпишеме споразумение за неразпрозтранение NDA. БЛАХ БЛАХ БЛАХ Надяваме (пак противното must) се да спазите тези правила, въпреки че описаният от вас метод за откриване на паролата е практически неприложим за 99.9% от спецялистите в областа на системна сигурност (system security). БЛАХ БЛАХ БЛАХ Малко четки за мене, много четки за тях БЛАХ БЛАХ
Вашият опит доказва че нашите спецялисти са си свършили добре работата и смятаме че вашият опит е поредно доказателство, защо хората трябва по масово да използват снайп и да разчитат на неговата сигурност безрезервно (това изречение ме озори много е завъртяно). Още 10 подобни рекламни изречения в стил колко сме велики.
Все пак ние решихме че труда ви си заслужава нашият стимул. И така до края. Следва един Word документ които не се форматира с ОО под Word си е добре. Инструкция да го подпиша и да им го пратя по факса.
В NDA документа декларирах че сметката е моя и няма да имам никакви искове към тях и че те са ми разрешили и че се ангажирам да не го използвам за други сметки, и че няма да разгласявам подробно метода и че изобщо няма да разгласявам синтаксиса на xml файла и части от него ... и подобни неща - малък юридически пропуск имаха че не искаха да декларирам че родителите ми не са евреи примерно ама шъ гу упраат.
Сега как стана номера:
Първо ви трябва бърза машина - колко > 90 GHz (за неверниците стари кучета само ще им припомня една програма за търсене на извънземен разум SETI при която нещо такова се получаваше като резултат - и то без да влагат пари)
Второ ви трябва време - при мене беше около 2-3 седмици и 1 седмица писане и настройки и доста инсталации
Трето прочетете и разберете един документ
http://www.secdev.org/conf/skype_BHEU06.handout.pdfВ него е всичко и нищо. На практика всичко е малко между редовете. Нищо защото е силно рекламен и редактиран (мое мнение).
Четвърто разбирате как работи система от частен и публичен ключ. Примерно пробвате се да генерирате за ssh или за SSL Apache двойка ключове като часният е генериран с парола от поне 8 символа (с 2 числа и 2 знака). След което започвате да търсите с вашият алгоритъм паролата на ключа, ама не все едно я знаета, а все едно я незнаете. След като успеете в разумно време, разбира се - е значи сте готови да направите всичко.
Разгадавате XML файла им (един жокер GDB не помага има .... нещо друго). Вадите каквото е необходимо, пускате софтуерИТЕ
зареждате бири коли храна като за 3-4 месеца и чакате резултата.
Съвсем сериозно - ако не сте притежател на този файл и не ограничите търсенето, както и ако нямате опит с програмиране на ниско ниво и опит с това как работи компилатора GCC и какъв код произвежда, при 7-8 символна парола ще са ви необходими в най добрият случай 1-2 години непрекъсната работа на изчислителя
.
По-лесно е човек да се откаже, както го правят повечето нормални хора. Ако сте толкова неведущ за тези неща като мене, и незнаете, че това е ПРАКТИЧЕСКИ безмислено - може и да имате успех.
Общо впечатление - намразих още повече тезт ВЕЛИКИ хора. Целият им успех е една сериозна агресивна рекламна кампания, която неможе да се проведе за отворените решения. Дори и гугълярите го признават че тяхната рекламна политика не е толкова агресивна както на снайпарите.
Но да не забравяме че храната на мошенниците са балъците. Махни балъците и мошенниците ще измрат от глад. Така че докато имаме листове със снайп сметки на хора дето не искат да се откажат (много го ползват финансистите - че бил сигурен, криптиран, и немогло да изтече важна информация - каза ми го един менажер докато избираше стационарен телефон по снайптта
) до тогава ще сме ПРИНУДЕНИ да ползваме и ние снайпа. Всички публикации, които не са им харесали, за пробиви в сигурността му са изтрити. Аз си спомнем поне 5-6 които немога да ги открия вече нищо че ги бях записал. Други са отбелязани като решени вече.
П.С. Това разкодиране няма да го повторя за никого, заради ангажимента който съм поел, както и заради големия ресурс и време който изисква целият алгоритъм. Няма да отговоря на всякакви провокации в поста за повече инфо или коментари. Всичко съм го написал с цел да предотвратя загуба на време на знаещи и можещи хора. А не да ги стимулирам да го правят. С подобна постъпка се оказва че вдигате рейтинга, работите за снайп и подобрявате отчетите на един продукт който явно не ви допада (поне на мен не ми допада). В света това са го правили и са успявали много малко хора <100. Срещу най-добрите решения мерки вече са взети в новите версии. Всяко писане за него, решаване на проблеми на снайпа, извън офицялната им подръжка само прави реклама на продукта и те я ползват, по един или друг начин. Включително насърчават такива неща. След това ги използват като убедително доказателство пред потенциялни клиенти колко добри са били.
А в същност въз основа на всичко това излиза, че услугата им е много добра. До сега не е хакната по-отчетите им, в постове, хакове, кракове и подобни ..кове няма публикуван софтуер за разбиване - а защо - защото са най-добрите в света. Дали това важи за Jaber, ICQ, Gtalk, AIM, MSN, NetMeeting, Ekiga - със сигурност НЕ има публикувани поне няколко .....кове за тези услуги.
Няма да се разсърдя на администраторите на сйта ако директно изтрият това съобщение. Ако аз бях на тяхно място, след мазното им писмо от сорта 'колко си наивен на ти пиет леа и оди да си играйкаш' бих забранил изобщо всякакъв коментар за този дръгел. Защото със всяко изписване на снайп им дигаме рейтинга като използвана думичка в гугъла, така че нарушаваме едно от правилата като правим косвенна реклама на комерсиален продукт (май съм допуснал малка грешка при писането
) Който иска да ползва Линукс а и снайп да си се оправя сам - той не е част от лиценза на дистрото, не е отворен код а и повечето са принудени по един или друг начин да го ползват от по-силни от тях.
Аре че неделната ми
се сгреа заради снайповците - много матерял им изписах.