В крайна сметка компютърът тръгна след преинсталация на цялата операционна система. От Synaptic Package Manager съм инсталирал kubuntu-desktop
/dev/sda1 ext3 / format
/dev/sda2 ext3/home/onlinels format
/dev/sda3 ext3 /home
/dev/sda4 swap
Монтирал съм така файловата система за да мога да премахна абсолютно всичко с което е запазило като настройки на kde mozilla gnome и така нататака когато реша да преинсталирам самият линукс. ( и ръчно става но за да се стигне до там да преинсталирам самото OS обикновенно страшно много съм съгрешил )
Последните проблеми който забелязах ( преди да преинсталирам успешно системата ) бяха само с SQAWASHFS това се случваше когато втория хард диск се форматираше.след което се опитваше да ми пусне ситемата от LiveCD но когато страртораше NetworckManager започваха да ми излизат тези грешки за SQAWASHFS
Забелязах нещо на картинката на книжката на дъното : ( Беше оградено и се говореше за AC97 Audio Auto ( което явно няма никакво значение как ще е ) и по надоло видях тези неща )
Integrated Peripheras :
Midi Port Address 330 това на картинката е така а в момента е Disable
Midi Port IRQ 10
Ако е включено това системата няма да се инсталира!
Във :
Advanced BIOS Features
( извинявам се предварително за това но неискам даже и да влизам в биоса в момента за да видя как точно се казваше )
имаше нешто за Password и странното беше, че тя беше на Setup в момента е на System както и нещо за ОS2-DOS e на NO.
Можеш ли поне да ми какжеш какво ( незнам дали е правилно казано ) означават тези опции!
Когато давах Load Optimize Default системата отново не тръгваше. И това за Midi Port Address 330 си беше на Disable.
Колкото до самото CD записано е на DVD диск на Office 1 Superstore 700mb e пълно на 2-ра скорост е записано когато не искаше да инсталира намери една грешка в него. Но след като някакси нагласих BIOSA инсталацията протече нормално не мисля, че има проблем в него.
В момента :
Advanced BIOS Features
това за password е на System
OS2-DOS e NO
Integrated Peripheras :
Midi Port Address Disable
Mонтирал само root. Маунтването на който и да е хард диск ( независимо от файловата система ) няма никакъв проблем. Но имам странното чувство, че ако :
ext3 /dev/sda1 / format
ext3 /dev/sda2 /home
системата няма да бъде инсталирана. Преди да монтирам само root ми излезе тази грешка за input/output.
Мисля, че сега всичко е наред с изключение на това, че отново при зареждане на системата не подържа 1024x768 но това вече не е проблем от BIOS ( доколкото си спомям беше някои kernel header за SVGA!. )
Мисля, че когато съквартиранта си завери проекта ще го разцъкам по сериозно.
пп: Понеже съм преинсталирал Ubuntu 8.10 няколко пъти преди да започна да се опитвам да инсталирам KUbuntu-Desktop от CD ( от тогава започнах да щракам BIOS ) забелязах, че лентата ( на която се намира Х за затваряне на прозорци ) е изцяло в стил GNOME ( кавява широка ) Сега в момента се промени като на KDE 2 ( тема за Active Window ). Въпреки, че е стандартното Ubuntu 8.10. Не знам на какво точно се дължи това, но със сигурност е на нещо от промените който съм правил в BIOS.
Един път успях да инсталирам KUbuntu самоче от хард диска, за целта използвах Wobi ( под Windows XP не знам кой service pack е но не мисля, че има значение ) Не го запазих, защото не беше инсталирало GRUB. Исках да го инсталирам от USB но имах извесни проблеми който са много далече от темата. Следователно нямам си и на представа защо не иска да го инсталира от CD. И именно там се появяват грешките за I\O block divace sr0 ( в момента не съм сигурен дали е sr0 или src0 - по скоро е sr0 )