Анкета

Въпрос: Какви ще са резултатите от експериментите с ГАУ, според вас? (можете да избирате 2 опции в анкетата)

• Положителни (голям напредък за науката, откриване на бозона на Хигс и т.н.)
    - 22 (25.9%)
    Отрицателни (харчене на големи суми пари, страх сред хората и  т.н.)
    - 6 (7.1%)
    Катастрофални (черна дупка, голямо земетресение, изместване/обръщане на полюсите и т.н.)
    - 5 (5.9%)
    Не знам
    - 8 (9.4%)

Общ брой гласове: 32

Автор Тема: Големият адронов ускорител  (Прочетена 11393 пъти)

shoshon

• Гост
Re: Големият адронов ускорител
« Отговор #45 -: Oct 25, 2009, 13:24 »
Бах

Цитат
Не се обиждай, но ако не знаеш в един край  на България "шошон" означава "вълнен чорап", освен на всички познатото индианско племе.  ;D

E реших да разкрия втората  по заплетеност тема в световен мащаб - защо се казвам shoshon.

Дръжте се господа. ( До Даун Браун - Всички права са запазени! )

--------И ТАКА------

СъРъ Пръдъкшън
енд
ДжиДжи-БиДжи Ентъртеймънт

ин асоциешън уит

СеР СеМ Лимитид

ПРеДСТАВЯТ

Shoshon преди Shushon
Значи преди много години, живял някога един прост потребител на Win98. Този потребител си взел първата чутовна Nokia 3110 и решил да си прати SMS от интернет. О, нещастие. Тогава бедния българин познавал само M-Tel и знайни и незнайно юнаци си правили регистрация в сайта за безплатни SMS-и.
Простият потребител, носещ рядко срещаното има Иван Георгиев, изпитал друдност да се регистрира и му хрумнала идеята да използва някаква 100% простотия. След кратка консултация с добър приятел стигнали до бета-решение -  "shoshon".

Следвали години на екстензивен тестинг, но името не се поддало.

И така дълги години прякорът служел добре на стопанина си, докато не се появил любопитния форумец, който разбудил мистерията.

( BTW Колкото и частици да сблъскате няма да си овредите мозъците повече от прочитането на това. )

Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #46 -: Oct 25, 2009, 13:52 »
И все пак не разбрах на чорапите ли се кръсти или на индианците?  ;D
Активен

Без правила няма игра

shoshon

• Гост
« Отговор #47 -: Oct 25, 2009, 14:34 »
Цитат
И все пак не разбрах на чорапите ли се кръсти или на индианците?  ;D

На чорапите. Индианците сефте ги чувам. Ех пуста му обща култура, ама ко да се прави...
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #48 -: Oct 26, 2009, 00:33 »
//офтопик
Днеска на инстал феста с task-struct се чудехме колко ли ще изпишете по тая тема.. Е, надценихме ви ;)

Какво пък е това индианско племе? И big indians или little indians са ;)
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #49 -: Oct 26, 2009, 07:57 »
Какво пък е това индианско племе?

Браво бе, младежи! Вие Карл Май не сте ли чели? Винету, Олд Шетърхенд? А филми да сте гледали?  :o

Цитат
Шошони („змии") - народ от юто-ацтекското езиково семейство, родствен на племената банок, юта, паюте и госюте, както и на отделилите се от тях команчи. Шошоните обитавали обширни територии, влизащи в пределите на днешните щати Невада, Орегон, Айдахо, Монтана и Уайоминг. Югозападните шошони живеели в колиби от туфи и пещерни навеси и се изхранвали с лов на диви овце и зайци, с плодове и корени. Североизточните шошони били прериен народ, но чернокраките ги изтласкали в Скалистите планини. Този клон на племето отрано се сдобил с коне. Поради това североизточните шошони не само продължили да ловуват бизони в подножието на планинските си земи, но и успешно воювали с чернокраките, кроу, шайените, лакота и арапахо. Въпреки няколкото сражения между шошони и бели заселници, като цяло тези индианци били настроени дружески към американците. Те често помагали на щатската армия във военните й кампании срещу лакота и шайените. Днес югозападните шошони живеят в няколко резервата на територията на щата Невада, като броят им не надхвърля 1500 души. Североизточните шошони - около 4000 човека - са заселени в резерват в щата Уайоминг, който споделят с бившите си врагове арапахо.

::)
Активен

Без правила няма игра

shoshon

• Гост
« Отговор #50 -: Oct 26, 2009, 09:16 »
Цитат
Браво бе, младежи! Вие Карл Май не сте ли чели? Винету, Олд Шетърхенд? А филми да сте гледали? 
Карл Май, не съм чел. Е започнах Винету, но тогава бях млад и повече ме влечеше екшъна а не описанията, историята и битовизма. От друга страна съм чел Синовете на великата мечка. ( Не бях особено впечатлен, но ги прочетох и трите книги ).
Предпочитам българските еквиваленти като Повест за Една Гора, да речем...
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3463
    • Профил
« Отговор #51 -: Oct 26, 2009, 10:07 »
//офтопик
Днеска на инстал феста с task-struct се чудехме колко ли ще изпишете по тая тема.. Е, надценихме ви ;)
То си има обяснение за това. Темата е голяма щото и колайдера е голям.
Неможах да схвана каква е връзката между колайдер и шошони? ??? Кога ще го пускат?
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #52 -: Oct 26, 2009, 10:44 »
А, то имало българска следа в аварията в CERN...

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-09-15&article=248110
http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=4&id=20147

Цитат
Западняците, слушали соцвицове за българското качество, сигурно са се изприщили, когато са разбрали, че сигурността на целия експеримент зависи от русенско заварено скеле, което държи цялата конструкция на ускорителя.

Цитат
Ускорителят излезе от строя на 19 септември 2008 г. след само 9 дни работа, след като на мястото на дефектна заварка на електрическо съединение между свръхпроводящи кабели между два магните в сектор 3-4.

Добре де, онези нали твърдяха че зад гръмването на папата стояло ДС. Според мен зад този саботаж стоят онези шибани шваби от "Свидетели на Йехова" дето идваха вкъщи да ме занимават с глупости...промили са мозъците на онези дето изработват заварките и гледай кво стана, пфу....
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

shoshon

• Гост
« Отговор #53 -: Oct 26, 2009, 11:35 »
На тая тема най-много и липсва шопската салата, ракията и Иван Костов!  ;D
Много е забавна!

Сега е момента да попитам Марчето, как мина феста и дали са се постарали да използват някаква back-up технология? ( Щото последния път като пъсах в съотвената тема, никой не ми обърна внимание )
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #54 -: Oct 26, 2009, 12:02 »
На ЛС :)
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #55 -: Oct 26, 2009, 13:28 »
http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=4&id=20147

Така е, сега няма да работи на пълна мощност, а наполовина. Сроковете трябва да се спазват и до 2012 година има още, така че пълната мощност сигурно ще е някъде там.  ;D  :D

Активен

Без правила няма игра

c2h5oh

• Напреднали
  • Публикации: 675
  • Distribution: CentOS 7.4 Fedora 28
  • Window Manager: Plasma Desktop
    • Профил
« Отговор #56 -: Oct 26, 2009, 14:18 »
//off
И като си помисли човек - цялата тая дандания защото Хигс си загубил бозона....
Активен

shoshon

• Гост
« Отговор #57 -: Oct 26, 2009, 14:42 »
//off
И като си помисли човек - цялата тая дандания защото Хигс си загубил бозона....

Майтап, майтап ама бидейки писано, че там материята се превръща в енергия и обратно му, може да си представите какво чудо може да доведе това откритие.

Ако Анщайн е бил прав и квантова физика не съществува, ще е възможно да се телепортираме да речем, да се съхраняваме в буркани от бозони и т.н. Представяте ли си какво ще е усещането да бъдете само от енергия. В смисъл усещате всичко не сам някакъв мижав спектър от светлината...

От дурга страна вижте какво пишат хората за едни други бУзони:
Цитат
W и Z бозоните са 100 пъти по-тежки от протона - дори по-тежки от атомите на желязото
Бахти. Добре, че се занимавам само с математика от време на време.
« Последна редакция: Oct 26, 2009, 14:45 от shoshon »
Активен

c2h5oh

• Напреднали
  • Публикации: 675
  • Distribution: CentOS 7.4 Fedora 28
  • Window Manager: Plasma Desktop
    • Профил
« Отговор #58 -: Oct 26, 2009, 16:14 »
Аз съм лаик и делетант в тази област и въпреки глупостите дето съм писал по-горе се радвам че този проект (има ли по-голям/мащабен в тази област?) е европейски а не руски или американски. Един он най верните показатели за достигнато икономическо развитие са средствата отделяни за фундаментални научни изследвания Не знаех че наши фирми и учени са участвали в проекта и няма да крия че това ме зарадва и приятно изненада.
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #59 -: Oct 26, 2009, 17:09 »
Един он най верните показатели за достигнато икономическо развитие са средствата отделяни за фундаментални научни изследвания Не знаех че наши фирми и учени са участвали в проекта и няма да крия че това ме зарадва и приятно изненада.

Мда, като гледам машинарията на ГАУ е внушителна.  :o
Ще трябва да се рискува, няма как. Ако нещо се обърка... то и без това света доста се е скапал, така че няма какво толкова да губим.  :)
Активен

Без правила няма игра