Привет и от мен! И извинения за последващото мнение, което попада в графа off topic.
Напоследък за мен е изключително болезнен въпрос начинът, по който се паркира в градовете. Напоследък, защото започнах да ставам краен и безкомпромисен, към липсата на мисъл за околните и желанието да бъдат обслужени личните интереси на шофьора - да не върви дълго и да постави колата си на много "надеждно" място. Процесът е безсмислен и енергоемък. Както за мен, да отделям енергия за да се дразня, така и за паркиращите по тротоарите, защото така посяват бъдещи задължения за своите деца - да плащат за нови тротоари.
Разказвам това, защото и аз задавам въпроси на паркиращите по тротоарите относно, за мен, очевидни противоречия. И ги питам - смятате ли това за правилно? За себе си имам различни отговори, като някои от тях са, че когато всеки вижда овце, сам се превръща в овца. И че човек няма право да вини останалите за разминаването на собствените му виждания с техните. Но може да ги бие

С годините съм свикнал да съм доста по-търпелив към пишещите в тези форуми. За мен е постижение дори това, да убедя поредния човек да опита Линукс. Не намирам за основателни обвиненията на Микроинвест за липса на спонтатнен и бурен интерес към опознаване и внедряване на техния продукт. Всяка стъпка изисква да се случи предишната. Сами виждате (обръщам се, към господата от МИ), че има хора, които пускат WO, оглеждат го, дават някой съвет за това онова. В предишни срещи и разговори с вас съм казвал, че трябва да обгрижвате точно тези хора. Да се направят работни срещи (workshops) при вас и в различни градове на България. Да се работи с хората директно. Появата ви от време на време в сайта и форумите и желанието ви за моментална и положителна реакция за мен са леко необясними. Още повече, като се има предвид по-скоро съмняващата се и скептична аудитория.
Още няколко забележки:
1. Да се сравняват директно българския пазар и човешки ресурс с руския (или рускоговорящия? 300 млн. души?) е безполезно и чисто манипулативно.
2. Да се твърди, че разработката на Микроинвест Warehouse Open не е финансирано от фирмата, е лъжа.
Разработката и популяризирането на Warehouse Open е с цената на свободното време на служители на Microinvest.
3. Да се сочи "упадъкът" на "Линукс за българи", като признак за нивото на посетителите не е начин да се привлече вниманието им.
4. Интернет потребителите имат ясен критерий за това, кое е spam или силно прилича на spam и проявяват силна неприязън към такъв. Публикациите в предишната тема бяха многократно рапортувани на модераторите от различни читатели като spam.
5. Да се очаква моментална реакция за одобряване на публикации в сайта от модераторите е логично, но не е възможно да се постигне, без да имаме хора, от които да очакваме да правят само това. Извинявам се, ако аз лично като модератор със забавянето на активирането на дадена новина или публикация съм накрал някого да се чувства пренебрегнат.
Както и предния път ще кажа, че продуктът и усилията на фирма Микроинвест са едни от малкото добри примери в България и си заслужават подкрепата на хора, решили да отделят време за подкрепа на български open source продукт!