Автор Тема: Проблем с pppoe на Slackware 13.1 моля помогнете..  (Прочетена 6103 пъти)

Ne7WoRK

• Напреднали
  • Публикации: 161
    • Профил
Здравейте,
Еми отварям терминала и пиша pppoe-setup.. попълвам си username и паролата давам го на eth0 и DNS-ите ги оставям празни така.. стигам до
pppoe-start изписва ми connected и когато напиша pppoe-connect timeout и нещо си ppp и нестава?
Активен

mavar

• Напреднали
  • Публикации: 61
    • Профил
Имаше един пропуск в rp-pppoe. Не знам дали вече са го оправили. За всеки случай провери в /etc/ppp/ip-up.
Трябва да се добави най-отдолу един ред:

/sbin/route add default gw $4

Преди това виж дали се вдига интерфейса. Трябва да е ppp0.
Активен

Ne7WoRK

• Напреднали
    • Профил
Пише ми timeout ти това разбра ли го?
Активен

Ne7WoRK

• Напреднали
    • Профил
Добре би ли ми обяснил какво прави това което трябва да се добави? :)
Активен

dhelix

• Напреднали
  • Публикации: 66
  • Distribution: Debian,FreeBSD
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
отдавна не съм си играл с rp-pppoe ама,ако не е тайна защо извикваш ръчно pppoe-connect???
мисля,че се извикваше автоматично от pppoe-start

реда дето ти го е публикувал колегата добавя път по подразбиране.

какво пише в лога?
Активен

Ne7WoRK

• Напреднали
    • Профил
Еми само някакъв тиме оут на 13.0 само с pppoe-start не ме пускаше в нета.. само след pppoe-connect, но лог имах един pastebin, но не помня линка да ви дам да видите, но е някакъв timeout i ppp < нещо си?
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Еми само някакъв тиме оут на 13.0 само с pppoe-start не ме пускаше в нета.. само след pppoe-connect, но лог имах един pastebin, но не помня линка да ви дам да видите, но е някакъв timeout i ppp < нещо си?

Човек, по-объркано нещо от този пост никога не съм чел!
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Ne7WoRK

• Напреднали
    • Профил
Активен

mavar

• Напреднали
    • Профил
Няма нужда да изпълняваш pppoe-connect след pppoe-start, тъй като pppoe-start на свой ред извиква pppoe-connect.
Просто провери дали се вдига ppp0. Според мен отговора е "да", тъй като pppoe-connect вдига следващия интерфейс ppp1.
Изпълни ifconfig след като изпълниш pppoe-start и виж дали има интерфейс ppp0. След това си провери default route като изпълниш route. Може да постнеш резултата тук. В случай, че default route не е през новия интерфейс, причината може да е, че /etc/ppp/ip-up не е създаден или няма атрибут за изпълнимост. Следните два реда решават този проблем (трябва да се изпълнят еднократно):

echo /sbin/route add default gw \$4 >> /etc/ppp/ip-up
chmod +x /etc/ppp/ip-up

Активен

Ne7WoRK

• Напреднали
    • Профил
Няма нужда да изпълняваш pppoe-connect след pppoe-start, тъй като pppoe-start на свой ред извиква pppoe-connect.
Просто провери дали се вдига ppp0. Според мен отговора е "да", тъй като pppoe-connect вдига следващия интерфейс ppp1.
Изпълни ifconfig след като изпълниш pppoe-start и виж дали има интерфейс ppp0. След това си провери default route като изпълниш route. Може да постнеш резултата тук. В случай, че default route не е през новия интерфейс, причината може да е, че /etc/ppp/ip-up не е създаден или няма атрибут за изпълнимост. Следните два реда решават този проблем (трябва да се изпълнят еднократно):

echo /sbin/route add default gw \$4 >> /etc/ppp/ip-up
chmod +x /etc/ppp/ip-up
Но сигурен ли си, че ще стане? :)
Активен

mavar

• Напреднали
    • Профил
А ти опита ли?  ;)
Активен

Ne7WoRK

• Напреднали
    • Профил
Явно не е от това защото успях да го подкарам нета за 5 минути на 13.1 без да променям нищо проблема е в мойте настройки нещо не правя както трябва и на 13.0 немога сега и на 13.1 ще ми помогнете ли?
Понеже явно е от мене, но немога да се усетя от какво е преди 3 месеца нямах проблеми, но сега.. :( моля ви..
Активен

dhelix

• Напреднали
  • Публикации: 66
  • Distribution: Debian,FreeBSD
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
И все пак,може ли да покажеш резултата от
ifconfig
и от
route -n
и
cat /etc/rеsolv.conf

след като си пуснал pppoe-start и
без да изпълняваш pppoe-connect.

« Последна редакция: Jun 09, 2010, 22:03 от dhelix »
Активен

Ne7WoRK

• Напреднали
    • Профил
Еми без да изпълнявам pppoe-connect немога да сърфирам из нета а пише, че е connected.. пък направо да дам pppoe.conf файла?
ЕДИТ: При инсталацията избирам Static IP за network manager-а и пиша моето реално статично IP 78.83.153.108 пиша 255.255.255.0 за subnet mask и за gateway нищо не пиша оставям го празно и за service name ли там какъв нейм е питах доставчика и писах hypernetwork..
ЕДИТ 2: А на pppoe-setup-a пиша username-а ми после избирам eth0 което е default и е за мойта лан карта в случая.. след което no за там какво е не пиша dns-и и после паролата и firewall пробвах и на 1 и на 0, но сега ще постна моя pppoe.conf файл..?
ЕДИТ: Ето ми го файла http://pastebin.com/amCr8RUH
« Последна редакция: Jun 09, 2010, 22:44 от Ne7WoRK »
Активен

mavar

• Напреднали
    • Профил
Като гледам IP-то 78.83.153.108 си го посочил като адрес на DNS-a в pppoe.conf
Там сигурно е проблема, освен ако не си пуснал BIND на този компютър.
По-вероятно е адресите на DNS да се подават от доставчика при свързване. Затова когато изпълняваш pppoe-config щом те попита за DNSTYPE въведи server или редактирай ръчно pppoe-conf. Там съответните редове трябва да изглеждат така:

DNSTYPE=SERVER
DNS1=
DNS2=

Ако искаш може да редактираш и следния ред (не е задължително):

SERVICENAME=hypernetwork
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
PPPoE Connection on Slackware 10.2
Настройка на програми
pprct 2 3431 Последна публикация Oct 18, 2005, 23:23
от zomane