Абе човек, успокой се
Познавам много хора, чиито жилища са били обирани (включително роднини). Това включва и апартаменти, и къщи на село. В нито един от случаите това не е ставало докато е имало някой вътре. Крадците обикновено не желаят да си усложняват живота с това. Според мен шансът да се случи нещо такова е нисък и ще е по-скоро заради грешка на крадците. Аз ако бях крадец, определено нямаше да обирам жилища докато собствениците им са вътре.
И дори да се случи съвсем нарочно, няма да стане посред бял ден и няма да блъскат по вратата и да вдигат шум докато се събудиш. В смисъл вероятността да успееш да си извадиш оръжието преди наистина да са те пребили или там каквото ще да е, е още по-ниска.
Аз наистина съм за по-либерален режим на притежание на оръжие, но не заради това, а заради случки като с този откаченяк с ножа. Да застреляш някой, който е решил да те обере е просто диващина. Човешкият живот струва повече от някакви вещи. Не можеш да гръмнеш някой просто защото ти е влязал в къщата. В добрият случай можеш да го заплашиш с пистолета, но да го гръмнеш само заради това - тогава не говорим за самозащита, а за екзекуция. Ако ще да е циганин, виетнамец или какъвто и да било там. ОК иначе предполагам да го заплашиш с пушкалото е някак по-добре, та ето още един плюс за притежанието на оръжие от населението.
Също така, либералният режим за притежание на огнестрелни оръжия сам по себе си няма да ти гарантира безопасността, ама изобщо. Ако случайно някой зъл човек реши да те убие, то това най-вероятно ще се случи и това че имаш пистолет няма да ти помогне ама изобщо.
Идеята ми е че това ще промени обществото в една по-добра насока (въпреки че признавам си в началото ще е пълна анархия). Иначе не мисля, че кражбите ще намалят заради това, просто крадците ще станат по-внимателни като си проучват мястото. А иначе честно казано предпочитам 10000 пъти да ме оберат докато ме няма вместо това да се наложи да застрелям някого.
Хаха сега се сетих за моето село (Търновско), когато бях дете, селският полицай беше един пич, бивш полицай от София, жена му беше от този край и бяха решили да си доизживеят старините там. Кораво шопско бичме, въпреки възрастта си. Беше хванал един циганин да краде и го беше вързал на центъра на селото пред селската чешма цял ден 40 градуса жега. Ептен като шериф в дивия запад. Обаче да видиш какво уважение имаха циганите към него ехех. Всичките го познаваха, копаеха му там градината почти за без пари, такива работи. Сега селото доколкото знам няма полицай изобщо и като цяло е на доизживяване. Дори циганите са си били шута повечето, само някакви стари баби живеят там, повечето къщи са изоставени. Дори шосето дотам е доволно разбито. Има нещо тъжно в цялата работа, едно време е имало църква, живял е депутат от тогавашното народно събрание преди 45-та, въобще депресираща работа.