« Отговор #43 -: Jul 14, 2017, 07:02 »
Ще се опитам да синтезирам нещата.
В началото на темата обясних,че поради невъзможността на интернет доставчика да осигури безопасен интернет,като компенсация ми дадоха 3 pppoe conection с 3 IP адреса,така,че аз от една година нямам общо с тази мрежа и не разбирам защо някои започнаха да коментират мрежата и рутера.Да,там има проблеми и затова се махнах.
Моят въпрос е относно вирусът.Някъде в темата бях обяснил,че е без значение,дали има свързан хард диск и също така е без значение да ли компютърът е свързан с интернет мрежата.Ще напомня,че купих нов хард диск,на който инсталирах Kali Linux и без да влизам в тази мрежа още същия или на другия се появи отново искането за паспорт.Това е така защото този вирус е някъде в компютъра.Това което знам със сигурност е,че не е в хард диска,и не е и в РАМ паметта.Реагира само на Ресет или Рефлаш на Биоса,но само временно.Също така,мисля,че е програмиран в колко часа и на коя дата да поиска парола.Единственното което може да го забави примерно ако е казано,че ще иска паспорт в 15 часа, а аз работя до 16 ч. и да не се налага рестарт.
Искам да споделя и още нещо.Аз имам опит с програмиране на микроконтролери и EEPROM.Когато програмирам някакъв фърмуер в паметта,програматора първо последователно изтрива клетките ,след това записва и накрая проверява.Всички клетки,редове и колони се програмират последователно.Тъй като съм прежалил отдавна моя EEPROM с БИОС,си направих ексреримент като го рефлашнах под Уиндоус.Вижда се как се изтриват всички редове и клетки,като само един се пропуска и след него пак продължава програмирането.Точно тук не ми ясно да ли така е направено от производителя или така е направил вирусът!?Работил съм с предварително конфигурирани от производителя процесори,но не и с памети.
Сега съм си поръчал нов чип и програматор.Като ги получа ще мога да го докажа и това.
Искам да добавя и още едно нещо: Сигурно съм по възрастен от всички вас във форума и си имам достатъчно ангажименти , така,че последното нещо което които бих правил е да вляза в някой форум и да си уплътнявам времето,като занимавам хората с небивалици!
Всъщност ако се замислите повечето хора сме устроени така,че да вярваме на неща които нашето познание познава.След тази граница решаваме,че това е фантазия или нещо такова.
Аз не се изнендвам на някои реакции.При мен са идвали хора,които поне са претендирали,че са познавачи в областта ,виждали са на място какво се случва,но за да се принудя да занимавам и Вас,значи до сега никой не е казал нищо правилно!
Извинявам се,че стана пак много писането,но няма как да обясниш подобен проблем с 3 изречения.