Съжалявам но не можах да се сдържа.
По отношение на платформата нямам прeтенции AMD или Intel. Интел са ми някак по-надеждно, но аmd пък са си по-евтини.
За Филми и музичка? За чалга или техно? Intel са по-чалгаджийски процесори .... Амд са за техно.
https://www.youtube.com/watch?v=444x3tV2o8I&t=5m05s--
Какво не ти хареса в Xeon-a? Хубава конифигурация само за 50 лв?
Колкото до шума.....Това не го гледай на първо време. Да намериш точно каквото ти трябва дъно/процесор/памет + малошумящ вентилатор..... е мисия невъзможна. Това което искам да кажа е че винаги може след това шума да се нагласи.....Винаги може след това да смениш/(да купиш) друг охладител. Може и перката да смениш с по ниско оборотна. Освен това при втората употреба е почти 100% сигурно че перката на охладителя ще е раздрънкана и ще ти шуми, бие, тропа....подскача.....
Основният принцип за малък шум е голям охладител и голяма перка. Защото колкото е по-масивно 'желязото' толкова по малък поток въздух му е необходимо. И колкото е по голяма перката толкова по на ниски обороти се върти и по малко шуми.
Видеото трябва да е тихо и да ми осигуряява безпроблемна full hd видеоконферентна връзка.
Ако е вградено ще е тихо. Ако е с външна карта то има пасивни карти, които са без перки и са едни такива големи.......
Относно шума от захранването - всички захранвания които са с една голяма 12см перка разположена отдолу са много тихи. А твойто е точно такова. А всички захранвания при които перката е рсзположена отстрани(отзад) са шумни. Старите заханвания всичките бяха такива (шумни с перка отзад) . Не съм сигурен обаче марковите компютри с какви идват.
И аз много мразя шумни компютри. Точно заради тази причина смених на всичките компютри захранванията с фортони.