Здравейте, тук няма да говоря за емулаторите с които някои от тези програми могат да се пуснат под линукс или за тези които си имат готови версии. Не. Ще говоря за друго. Открих, че CINEMA 4D може да рендва като се обединят много машини посредством мрежа. В програмата това е наречено
Team Render (не ми е ясно още с какви кабели и дали може безжично без да се губи производителност).
За AFTER EFFECTS пише също , че може някакво споделено рендване в мрежа, коеото изобщо не ми стана ясно как, но поне успях да разбера, че е възможно и при тази
програма. Още
инфо. A тук има нещо наречено Render Farm, дали е същото?
Пример 1,
пример 2,
Пример 3Намерих нещо и за V-Ray ама не съм сигурен то ли е? Пише
Vray Distributed Rendering. Ето за
3ds Max. ии още
инфо. Aко знаете дали е възможно на някои от другите програми за рендъринг, моля пишете, споделяйте опит.Blender, Crowdrender, Arnold Renderer, Katana, Houdini FX, Arnold Renderer, LightWave 3D, Modo Creative 3D, Yeti, Shave and a Haircut, Vue Render, Corona Render , Modo Creative 3D, NewTek Lightwave®, Autodesk Maya®, Radeon ProRender
Имам някоко въпроса. Първият: Като се рендва посреством много машини едновременно, има ли вероятност качеството на изображението да е по-ниско? (тук това ли ми обясняват? С неналична или изключена cuda видеокартите също ли правят шум?
Втори въпрос: cudа видеокартите (знам, че са по-бързи) дават ли по-лошо качество (повече шум) отколкото gpu карти без cudа при рендъринг? Рендване със cpu+gpu дава ли по-лошо качество (повече шум) пред отделно cpu рендване? Render Farm и Team Render едно и също ли е? При използване на много машини обединени заедно да рендират ако едната е с изключена видеокарта, трябва ли и на другите да изключа да рендват без видеокарти (тоест всички машини само със cpu?) или мога да избирам при едновременният рендъринг от различни машини - някои да си използват видеокартите а други не (примерно да изключа nvidia-та или само cuda-та й)?