« Отговор #36 -: Aug 06, 2018, 11:53 »
Това сравняване между хората не ми харесва. Всеки рано или късно се специализира в някоя област и не може дума да става за сравнение между различни дейности. На мен ИТ технологиите не са ми нещото, с което си изкарвам хляба и понеже не се занимавам постоянно със сървъри, мрежи, настройки по системата разни и прочее дейности, за седемдесет процента от нещата, които искам да направя или трябва да направя по системите си, трябва да ровя в нета, защото забравям неща. Вниманието ми е другаде в повечето случаи.
За да се изгради професионалист трябват средно четири години труд. Казвам труд, в смисъл постоянно полагане на усилия, да си вършиш работата както трябва.
В другия форум, в който влизам, има един, който се занимава с програмиране повече от петдесет години. Как може друг да се сравнява с този? Не може. Човека е работил още с първите процесори и е писал на какви ли не езици. Сигурно знае приоми, дето аз не съм и чувал, че могат да се правят. Пък и на мен това ми е само хоби. Но и той задава въпроси. И него съм го хващал с грешки или пропуски. Разликата е там, че в онзи форум се обръща внимание на положителното, което може да се вземе от човека, не на нещо друго. Всички си имаме кусури и трески за дялане, че и повечко понякога. Това не ни прави по-малко ценни един от друг. Ценни сме, защото оказваме влияние на събитията, в кръга си на влияние и дейност. Едно изнервяне тук, може да те накара да изнервиш някой в работата си, той да се го изкара на скоростния лост и педала на газта на колата си и да зачеластри някой пешеходец или нещо подобно. Без да се усети дори, какво прави.
@Yasen275 може да е дразнител понякога, но мен поне това не ме интересува толкова. Може да му отвръщам, но това не е проява на неуважение или, ако съм по-рязък, не е към него, а към това, което казва. Хора сме и дори само това стига, за да спрем да си разваляме настроението или отношениета помежду ни и да сме малко по-меки с изказванията си. Казвал съм го вече веднъж. Уморен съм от такива неща. Не разбирам дори, от къде имат всички енергия, че да отделят и за разни негативи. Но пък и дразнители трябва да има. Ако някой е чел Карлос Кастанеда, може и да си спомня, че такива неща, хора или събития, които присъстват или се случват сякаш за да ти скапят деня или част от него, той нарича малкият тиранин. Целта на малкият тиранин е да се научиш да се справяш с него. Докато не се научиш, винаги ще се навърта наоколо.