в $_SESSION под някакъв друг ключ $_SESSION['other_session_data']
Третото не знам дали ще ти свърши работа, понеже ако главната сесия се унищожи, то и данните от другата сесия ще заминат с нея.
Няма да ми свърши работа, защото искам второто куки да напълно независимо от първото. Второто може да го има, когато първата сессия/куки не съществува.
Като се стартирира стандаратанта сесия по куки PHPSESSID->vvnbij7p2a5gpr2jbe0qs95660
PHP-то прави съответстен файл в /tmp/sess_vvnbij7p2a5gpr2jbe0qs95660 (или в която директория му зададеш)
вътре в този файл sess_vvnbij7p2a5gpr2jbe0qs95660 PHP-то записва масива $_SESSION . Файла примерно изглежда така.
user|s:0:"";count|i:1;nonce_saved|a:1:{i:1;s:25:"f9n4vi32smj7mh2arrjnzq2lv";}exists|b:1;
Това е някакво json кодиране, serialize() или нещо такова. А файла се записва/ъпдейтва при затваряне на PHP скрипта или при session_write_close();
---
Проблема обаче сега като си мисля е друг. На всяко куки по един файл.
Стандартно живота на кукито (и съответно на файла) е 6 часа.
А аз искам да направя 2 годинишно куки - така както го правят големите - FB, Гого и т.н.
И в това куки да се записват, почти незначителни работи, като настройки на екрана....
обаче по 1000 уникални посетители на ден X 365 дни X 2 години = 730 000 файла
(то в българия няма толкова много потребители....ама). Цифрата се взривява, ако увеличаваш живота на кукито от 6 часа на 2 години.
Точно за това не искам сесийните данни да го записвам в mysql. Изпотрябвала ми е таблица с 730 000 записа. Бих предпочел файлове.
Но ако са файлове как ще издържи стандартната сессия на PHP ако трябва да записва 730 000 файла в една директория? (/tmp или /var/lib/php/session/naka)
То някъде пишеше че макс броя на файлове в ext3/ext4 в една директория не бива да превишават 32K или 64K броя файла...Ставало много бавно.