« Отговор #1081 -: Nov 24, 2020, 09:01 »
Maline в унес съм, след като онзи ден ми каза, че това са теми дето интересуват чички, но не и нормални, млади хора.
И преди двадесет години пак ме интересуваше света около мен.
Сега, това, което се предлага с новото пълно затваряне, ми се струва лудост. И не заради ресторантите. Аз на кръчми така или иначе не ходя по финансови причини. Но не са само те.
Да затвориш хората в гладните, зимни месеци без доходи е убийствено. Аз силно вярвах, че раз-Бойко ще спечели изборите дори да са редовни. Сега се очертава да няма редовни избори, защото все още ще сме затворени. Когато бъдем освободени и се проведат избори, каквито и измами да се правят, няма да успее да хване повече от 10%.
Аз знам, какво е да си без работа зимата, а всички сметки да идват и да имаш много извънредни разходи. Сам не знам, как съм успял да се оправя. Всъщност знам, че е с помощта на небето, но много хора ще сметнат, че фантазирам.
Хората масово не са готови да минат през това. Пролетта се случи на половина и резултатите бяха отчайващи. Казвам наполовина, защото реално след втората седмица нямаше затвор. Всички се шматкаха наоколо и единственото, което не работеше, бяха споменатите кръчми, но в последствие и те отвориха.
А в същото време чувам гласове около себе си, че било крайно време и сме били закъснели безнадеждно. Не знам, на какво разчитат тези хора. Че ще останат живи? При положение, че не си планирал да изкараш зимата дълбоко под земята в някой бункер, то болест (не само въпросната) може да хванеш по всяко време. Ама и нея. Нали ще отвориш прозореца, за да проветриш? Или по-лошо, грееш се на климатик. Как точно планираш да избегнеш вируси?
Държавните болници от десетки години са в пълен крах, който се задълбочава. Частните болници, където ги има, няма да те приемат, ако не си в тесния им профил. А тесния им профил не включва критични състояния от какъвто и да е вид.
На Земята няма, кой да ти помогне, ако изпаднеш в лошо положение. И в същото време ти отнемат единственото, което можеш да сториш, а то е да работиш.
Не знам, как хората я мислят тази обстановка. Нарочно всички, вкупом, доброволно се набутват в безизходица. И защо?
Щели да умрат? Всички ще умрем. Тленното ни тяло не е вечно. Въпроса е, защо повечето искат да умрат от страх, скрити като мишки. За миши живот ли мечтаят?
=*=
Може би има хубава новина от всичко това. Този нищо и никакъв вирус, пред който едрата шарка е като Армагедон, показа нещо. Над 90% от хората са страхливци. А от много години, навсякъде се говори за ТСВ, а войнствените люде изобилстват, повече, от колкото е редно. Ами никое правителство няма да успее да прати тези хора на фронта. Ще напълнят гащите само като разберат за перспективата. Значи ТСВ се отлага за неизвестно бъдеще.