Точно преди едно мнение ти казах, че пътуване във времето и пространството за някой от светец нагоре не е даже задача. Прави го, когато и ако поиска. Време и пространство съществуват само за мен и теб.
А Дънов е доста над светец. Светеца все още е човек. Дънов е дух при това от висок ранг. Давал е заповеди на архангели ей така. Казал е например на братята Кирил и Методи да дойдат от другия край на вселената и да ни оставят буквата „широко е“ (още Ят, Ѣ). А дори не знам, защо го е направил. Какво толкова има в буква, която половин България чете като „Е“, другата като „Я“, а след отмяната ѝ около 60 години седяха сума думи в дублетни форми, докато не дойде Мурдарски и не ги разкара в началото на века (мисля в речника от 2003 год.).
Може би е била някаква обединяваща мисия. Главния въпрос от времето на Борис и преди него е, че не сме били един народ, а поне десетина. Може би това е било един от начините да ни съберат.
Твърди се, че Дънов по християнските ботаники е елохим. Все карам Наката да оправим тези неща. Това сега по източните учения божество ли се води, малък бог ли се води, много са ми трудни източните учения. Твърди се, но Дънов не го е казвал, че е наследил Буда като бодхисавата (сто процента обърках думата). Това е дух, който пази планетата. Буда е бил пратен да върши същото на Марс. Това вече е по-сигурна информация, защото идва от много източници.
По принцип би трябвало духа, който понастоящем пази планетата да е Христос, а не някой друг. Той тази задача е дошъл. Освен това земята си има собствен дух, който познаваме като Гея. А за Дънов се знае със сигурност, че е (или е бил) собствения дух на Луната, бога на евреите. Също така по собствените му думи ни е наблюдавал пет хиляди, преди да реши да слезе между нас.
Тук също има странност, защото за народите, които имаме информация, че са станали част от днешния ни народ, всичките са слънчеви народи. Например прабългарския календар доста прилича на китайския, но всъщност е слънчев. А за тракийските народи, проф. Александър Фол е писал дебели книги с доказателства, че са слънчеви народи. Обичайте ни и до този момент са слънчеви. Може би някъде в цялата вакханалия от народи се е промъкнал и някой лунен, за който просто не са останали данни. Но дори така, той трябва да е бил малък по численост и да не е оставил голяма следа в днения българин. Малко не се връзва.
Дънов ни е наблюдавал, защото казва, че ни е избрал да довършим мисията на евреите, която те не са довършили, затова е решил да ги разпилее по света. Но гледайки актуалните събития (от последите малко над хиляда години), то е по-вероятно за тая мисия да е избран руския (или полския) народ, а ние да сме някакво спомагателно колело.
Но пък ти може да се окажеш прав и накрая китайците да я произведат във фабриките си

Защо не? По земната логика, това е най-правдоподобно.