Някой в някаква тема питаше, как да се добира до актуална информация за дупките, без да преравя безкрайни, пощенски списъци. Но не можах да открия съответната тема.
Оказа се, че тия дни Гългъл направил нещо по въпроса:
https://osv.dev/dТук и един отказ от отговорност.
Това не съм го отварял. Мернах го като новина. Аз не ползвам услугите на Гългъл. Бягам като него, колкото мога. Когато Ixquick не ми върши работа, залитам към някоя инстанция на SearX.
Съответно търся в тубата през Invidious. Гледам от mpv (чрез ytdl) прекаран през torsocks. Очевидно тактиката работи, защото от известно време тубата непрекъснато се опитва да разбера дали не съм робот, страничния ефект, от което е презапускането на tor по няколко пъти дневно.
Други услуги не ползвам. Засега не се решавам да избабаня Гългъл от hosts. Това е лесно, защото хиляди китайци са пуснали в github, как да си го пуснеш по същия начин през Великата китайска стена. Просто се сменят адресите с нули. Но все понякога, рядко се налага да ползвам docs или drive, където може да има поместено нещо полезно. Затова за момента съм спрял само основните шпионски инструменти — аналитиката и адсенса.