Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 125906 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 6917
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #1665 -: Aug 25, 2024, 13:49 »
   Обмислял съм да използвам "Телеграм",но ... след тази информация
за изнудването на Дуров,имам сериозни резерви ...

Ако помните,"протон мейл" беше рекламирана като абсолютно сигурна
услуга,но се оказа,че са дали важни данни на полицията в Швейцария...
Ползвам Телеграм и изобщо не ми пука, колко е сигурна. Нито ми пука, дали някой ми чете псувните по правителство или полунесериозните ми закани, да ги напрвя на пача. Или пък някой, че ще разбере, че пожелавам на Камала да я прегази автобус.

Споделял съм тук, за може би сигурно приложение за комуникация, но странно защо, то така и не придоби популярност. По-скоро е протокол.

Ако искаш сигурна комуникация, си я криптираш сам. Това е истината. Всяко съобщение с различен ключ. Ако искат да ти декриптират, какво си казал в следващата минута, ще им се наложи отново да ти разбиват криптирането.
Аз така бих написал такова приложение. Без история на чата, генериране на нов ключ след определено време. Например след една минута или пет минути. Без централен сървър. Само такъв, който да държи само таблица, чие ID на кой адрес ще отговори.

Но и това не е сигурно, защото не държиш в ръцете си инфраструктурата. Както съм казвал и преди това, всяка комуникация се записва, дори да не могат да я декриптират. За деня, в който ще могат. И тогава ще те съдят за мнението ти преди десет, двадесет или тридесет години. Напсувал си министър председателя, ООН, СЗО, НАТО? В затвора!
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 3747
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #1666 -: Aug 25, 2024, 15:29 »
Проблемът за САЩ и пуделчетата им в ръководството на ЕС с Телеграм, според мен е не в престъпните и терористични връзки, които евентуално се осъществяват там (като контролират WhatsApp, Viber и т.н., да не са спрели атентатите), а че нямат контрол върху аудиторията и информацията, която върви. О, ужас, по телеграм минава информация, че светлите елфи са лееекичко наци, например, пък ние не можем да я спрем/орежем/цензурираме/факчекнем и т.н. .. Я колко е готино в суратя- квото не ни кефи, нахаме акаунтите.
Аз го ползвам (телеграма) основно за служебна комуникация, и то с клиентела в чужбина. Гласовата комуникация е в пъти по-чиста и с по-хубава връзка, отколкото вайбър, например. Почти като чистата телефония.

П.П.  Отделно не прави номера, като вайбъра, да спре да работи коректно на стар телефон.

П.П.П. Има и друго- руснаците масово го ползват във войната. В техния нет съм чел разни неща от типа, че по разните му участъци са в група в "телегата" разузнавачи, щурмоваци и разни средства за поддръжка като артилерия и ракети. Новооткрита цел се пуска с координатите директно в групата и съответната поддръжка я отработва без забавяне. Може и там да е скрит ключа за палатката.
Те и украинците го ползват масово.
« Последна редакция: Aug 25, 2024, 16:03 от Nik123 »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1667 -: Aug 25, 2024, 21:02 »
А този явно е избягал превантивно:

https://x.com/chrispavlovski/status/1827658235618144257

И малко от нашите мисирки:

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/potres-pozorna-glupost-spored-reporterka-na-btv-opalchencite-na-shipka-sa-opazili-pametnika-na-shipka-ot-turskite-ordi-na-syuleyman-pasha-prez-1877-godina/141189

Утре-вдругиден ще представят нашите герои на Шипка като сепаратисти, които в съучастие с руски агресори нападат служителите на законната османска власт.
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 6917
    • Профил
« Отговор #1668 -: Aug 26, 2024, 01:52 »
Това в Х не мога да го погледна.

БЛокиран ми е в момента акаунта  :D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 5966
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #1669 -: Aug 26, 2024, 06:40 »
А журналята мамата си тракали.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1670 -: Aug 26, 2024, 07:44 »
И пак се запалил един локомотив на БеДеЖе-то, от влака Варна - София. На един километър от гарата го гасили пожарните.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8929
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #1671 -: Aug 26, 2024, 10:02 »
Добре че е онова посолство дето все го псувате, та да ви отсрами
https://bg.usembassy.gov/bg/ukraine-independence-day-08-24-2022-bg/

Да имн таковам независимостта.

Почти съм убеден, че миналата година написа същото и даде подобна връзка. Само не знам, какво точно ме отсрамва Блинкен, пишейки глупости.

Тая приказка с жабата и вола все се оказва вярна.

Американците имат такъв ден, ама те са си го отвоювали и сега с право могат да са горди.

Ама при нас нищо такова няма. Един двуфазен извратеняк решил да се самообяви за цар и това било независимост, моля ви се. Ама, че е продължил да бъде цар и след като се е самообявил за такъв е виновна пак тази същата Русия, дето е много лош агресор. А за да е цирка пълен, ние ѝ се сърдим, че не го е направила веднага. Хоп на минутата да скочи и да се съгласи.

Това на Украйна е дори по-абсурдно. Събрали се апаратчиците от КПСС и решили, че тази тъпа територия не им трябва и я изритали. Обаче същото това, украинците считат за независимост?!?

Плаче ми се, колко тъпотия съществува по този свят. А все си казвам, че аз съм най-тъпото копеле.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1672 -: Aug 26, 2024, 10:37 »
Преди си викам, абе война разрушения смърт и всякакви други мизерии. Съжалявах ги тия цивилните украинци. Ама като напълниха тука БГ, и ги виждах какви са нагли, нахални и безочливи келеши, май не сте толкова за оплакване и съжаляване.

Че и нахални деа и келешите - ама бързо давайте ни сек'ви помощи, давайте ни мощни оръжия, давайте ни самальоти и ракети, дайте си танковете и бронираните машини, дайте си и боепропасите, щото нали ние завалийките в Украйна си нямаме нищо. А пък тука в България сме се запасили с всичко, и имаме в излишък. И направо сме цъфнали и вързали.
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1673 -: Aug 26, 2024, 18:05 »
Днес една приятелка ми показва в сураттефтера една публикация- по-точно се опита да ми я покаже, и излиза надпис, предавам по спомен- "Цензурирано, защото източникът е под контрола на правителството на РФ" - или поне този беше смисъла.
Хахахаха, ами оставете хората да прочетат, ако "източникът под контрола на РФ" е написал глупости, то хората ще проумеят, че са глупости. Даже няма да е налице нужда от платени троляци- мислещите ще опровергаят глупостта. Но ако там е написана истина, става неудобно за юроценностите :)
Ей-така искат да направят и телеграма. Дементи, бабоеби и урсулки да обясняват "правилната истина". Никакви други източници. Само одобрените от ръководството на САЩ и мастиите им. Метавселена.
« Последна редакция: Aug 26, 2024, 18:16 от Nik123 »
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1674 -: Aug 26, 2024, 19:00 »
Много ми хареса туй за "мастиите".
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1675 -: Aug 26, 2024, 19:20 »
Не знам как е политкоректната думичка- еквивалент на "мастия" :)
А тъмнозелените запалиха нещо в Каменар. Горе целия баир е в пушеци.

П.П. С един доста мощен монокуляр гледах как се появиха хора да гасят, горе на билото. Сигурно пак са горили гуми, или кабели. Баш над това китно и чисто българско село е пушека.
« Последна редакция: Aug 26, 2024, 19:23 от Nik123 »
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1676 -: Aug 26, 2024, 19:23 »
https://www.moreto.net/novini.php?n=500307
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 3788
    • Профил
« Отговор #1677 -: Aug 26, 2024, 19:24 »
Цитат
Само одобрените от ръководството на САЩ и мастиите им. Метавселена.
-  чекайте малко сега тея там Телеграми и  ония другите дет бъркат с пръсти ВКонтакте нали беха руски, значи бункерния дядка ще одобрява и там въобще ОТК - к'ви САЩ, к'ви мастии, к'ви 5 лв. ви се привиждат (или може би 4К)

А на Гогата и там "апаратчиците от ТКЗС ..така де КПСС" мога само даи има напомня народната мъдрост - Кьорав карти не играе или както викаше старшината в казармата - Който спал - спал (а кой еб@л - еб@л) - да са внимавали като са раздавали.

А на другия колега дето не можел да влява в Х  - не мога да го разбера... явно го детектва по бисквитите дето е рупал и като го види че има/л акаунт и не го пуша, щото мен без акаунт ме пуща (специално тоя пост ми го показва, а при останалите как е колеги) или е блокиран само за някои територии или го знае че е регистриран и не го пуща само за него докато не се логне - ами тогаз да пробва от друг браузър или ТОР

За протона - вероятно са им дали само данни от телеметрията т.е. ИП адреси и т.п. (ма то това днес и да не им го дадът всеки доставчик е длъжен да ги събира и той ще им го даде, а в сл. тия май са и доставчик/а щом предлагат и услуги като ВПН и т.п.) защото тия са zero knowledge и пощата ви е криптирана с частен ключ който само вие си знаете - сега знам че Гогата пак ще изреве че и ключа се пази при тях - Да само че също както и данните (ви) и той е криптиран (справка PBKDF2)
Освен това имат и една опция при която вие си разменяте там публичните ключове офлайн и опцията указва да верва само на тия ключове (проверени лично от вас) и после по обичайния ред писмата т.е. съобщенията подписани първо от техния частен ключ после с вашия публичен (който вие също сте му дали офлайн), по тоя начин не само се гарантира сигурноста но и че е пратено от ваш(ия) човек (е или които там му държи топките т.е. частния ключ) т.е. и да дойде съобщение от неговия мейл но  неподписано значи некой акер спууфва мейла му (то това днес секи го може) Та когато я ползвате тая опция и когато и двамата сте на протона - писмото се появява/слага направо в кутията на получателя криптирано и доставчика/протона не може да го прочете, естествено ония писма които пращата навън (или към протона но към клиенти с които не сте си разменили ключове), пощенския сървър има достъп до съобщението което трябва да изпрати в чист текст/html и т.п. но схващате идеята.

П.П. А сега ще чакаме Варненци да  ни кажат и от/кога мидите стават за ядене...
https://www.moreto.net/novini.php?n=500302

А по-нетърпеливите ги съветвам да попитат откъде са и като им кажат "от пречиствартелната станция" да ги отказват  :o
« Последна редакция: Aug 26, 2024, 19:34 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1678 -: Aug 26, 2024, 19:30 »
Цитат
Само одобрените от ръководството на САЩ и мастиите им. Метавселена.
-  чекайте малко сега тея там Телеграми и  ония другите дет бъркат с пръсти ВКонтакте нали беха руски, значи бункерния дядка ще одобрява и там въобще ОТК - к'ви САЩ, к'ви мастии, к'ви 5 лв. ви се привиждат (или може би 4К)

Чекайте сега, наистина, ФСБ-то беше попритиснало тоя Дуров, но не го арестува, а го пусна да си ходи де си ще. И той отиде в Дубай.  Арестуваха го френските баб.. опс, мастии де. Сигурно по собствена инициатива, а не по искане на батята оттатък гьола. Така че, кви руски, кви 5 лева, ти къде четеш униан и укринформ :) Сигурно в украински телеграм. Бутусов де го четеш (и отде го репостваш), от руски телеграм ли :) А, да, сигурно е кофти, че етнически руснак е създал такава платформа (как па не е бил някой светъл елф от Америка). За дядката разбирам, че се присънва, но димокраси дементът ви се оттегли.  За 4-те К се обърни към Ленчето, да потвърди документално глупостите си, вече я видяхме, че става поне за фалшификации на протоколи от общо събрание на фирма, подадени с нейния КЕП в търговския регистър.
« Последна редакция: Aug 26, 2024, 19:38 от Nik123 »
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 3788
    • Профил
« Отговор #1679 -: Aug 26, 2024, 19:37 »
Добре де нали руския интернет уж го затвориха - първом за чужддестранни агенти а после за всички, боли ги тогава у.и.я че нек'ви си мастти им подсврикват отвън затворете .. не - цензурирайте си там ВКонтакте

Никсън, може ли да обясниш по подробно как в подобен сл. някой си отвън може да ти наложи вътрешна регулация, а ако е международна тогаз що само една народност обвинявате ми да са подплатили с достатъчно кинти рашките противното мнение - как налагат вето в ООНето и т.п.

П.П. А как като е толко добре защитена и УЖ няма публичен достъп до ключовете знаят за какво се използва мрежата им, а то с цел опетняване всеки може да се регистрира , да сложи там нещо забранено и после да каже те тия го разрпостраняват, а нали тежестта на доказатаелството падаше върху ищеца
и още нещо ..значи аз така ги виждам нещата, при положение че е опряло до ФСБ т.е. бил им е в ръчичките човекът няма начин да не им е дал ключве/те за задния вход и сега и другите искат (през задния вход) (както казваше Ричард Марчинко - може да постигнеш чудеса при разпита на един човек само като му ошариш няколко пъти топките с поялника)
« Последна редакция: Aug 26, 2024, 19:44 от remotexx »
Активен