Обмислял съм да използвам "Телеграм",но ... след тази информация
за изнудването на Дуров,имам сериозни резерви ...
Ако помните,"протон мейл" беше рекламирана като абсолютно сигурна
услуга,но се оказа,че са дали важни данни на полицията в Швейцария...
Ползвам Телеграм и изобщо не ми пука, колко е сигурна. Нито ми пука, дали някой ми чете псувните по правителство или полунесериозните ми закани, да ги напрвя на пача. Или пък някой, че ще разбере, че пожелавам на Камала да я прегази автобус.
Споделял съм тук, за може би сигурно приложение за комуникация, но странно защо, то така и не придоби популярност. По-скоро е протокол.
Ако искаш сигурна комуникация, си я криптираш сам. Това е истината. Всяко съобщение с различен ключ. Ако искат да ти декриптират, какво си казал в следващата минута, ще им се наложи отново да ти разбиват криптирането.
Аз така бих написал такова приложение. Без история на чата, генериране на нов ключ след определено време. Например след една минута или пет минути. Без централен сървър. Само такъв, който да държи само таблица, чие ID на кой адрес ще отговори.
Но и това не е сигурно, защото не държиш в ръцете си инфраструктурата. Както съм казвал и преди това, всяка комуникация се записва, дори да не могат да я декриптират. За деня, в който ще могат. И тогава ще те съдят за мнението ти преди десет, двадесет или тридесет години. Напсувал си министър председателя, ООН, СЗО, НАТО? В затвора!