Здравейте, днес попаднах в библиотеката на универистета ми на няколко електронни книги във формат .pdb.
Става въпрос за медицинска литература, и файлове от рода на:
Current Diagnosis & Treatment in Infectious Diseases.pdb
Компютрите там работят на Уиндоус, но никой не знае как може да се отворят тези файлове. Да не говорим, че никой не знае и как са попаднали в библиотеката - един вика, че били на диск (който е изгубен) от някакво списание, друг, че ги донесъл незнам си кой преподавател.
Но това не е толкова важно...
Питах доста приятели, сред които и програмисти... никой не можа да ми каже нищо по въпроса.
Книгите са наистина ценни и ако успеем да ги прочетем би било наистина прекрасно
'>
Търсенето ми в гуугъл стигна до следните неща:
1. PDB Pegasus Database
2. PHP Database
3. Protein Database (все пак това го давам само за майтап
'>)
Домашното ми KDE 3.5.1 върху Slackware 10.2 разпознава фала като апликация от типа: type application/vnd.palm , но не може да го отвори.
Никой от познатите ми грам идейка си няма какво е това.
Знам, че вероятно съм объркал форума... може би трябва да пиша в някой уиндоуски форум, но аз все пак се интересувам и от отварянето на файловете под Линукс
Бих се радвал някой да ми каже програма (под Линукс или Уиндоус), която може да отваря такива файлове, или някой да каже какво всъщност представлява този файлов формат.
Никаква идея си нямам до каква степен файловете са защитени с авторски права, затова няма да побликувам връзка към мостра, но ако някой изяви желание да пробва лично да бори такъв файл, нека ми пише на мейл:
loxs<dot>loxs<at>gmail<dot>com
Предварително благодаря!