« Отговор #1 -: Nov 03, 2006, 12:00 »
Здравей, моят тунер е Zoltrix Genie TV с чип bt878 или нещо такова, и си записва идеално - трябват ти transcode и gv4l- последното е фронтенд. Трябват ти и кодеци- ffmpeg, xvid. Дистрибуцията ми е мандрива 2007, сама си разпознава тунера, всички от гореописаните програми ги има в мирърите за ъпдейт. Същия тунер съм го подкарвал и под федора 3- но там беше голяма мъка- първо инсталираш zvbi, после transcode заедно със зависимостите му и кодеците, и накрая gv4l- всичко го свалях от сайта rpmfind.net за дистрото Федора 3. В Мандрива става значително по-лесно през urpmi. За другите дистрибуции не знам, но под мандрива 2006 записвах в компресия xvid в реално време 640х480 резолюция, на машина със 256 рам и процесор Дюрон 1.1 гхз. Други формати не съм пробвал, и други резолюции, тая си беше по подразбиране. Успех
За дистрибуция ти препоръчвам мандрива, от rpm базираните (специално за работа с тунери, камери и др. такива)- идва си с кодеците и плейърите, v4l, zvbi- трябва само едно transcode и едно gv4l да сложиш, след като настроиш пакетния мениджър към някои миръри, и си готов за записване.Има и една хубава програма, за компресиране/редактиране, ако си записвал в суров вид, не в компресия, с нея можеш да компресираш- Avidemux се казва, подобна е на VirtualDub за уина. А за гледане на телевизия под линукс през тунера не знам нещо по-добро от tvtime.
Edit: за gv4l ще трябва да инсталираш и xawtv