Hello! Imam 2 wyprosa otnosno xmms i mplayer.
1. xmms
Do wchera wsichko si mi beshe nared i si play-wah mp3 bez problem, no dneska kato si pusnah xmms-a i kato se opitah da si pusna pesen mi izpisa slednoto :
Pls check that:
1. U have the correct output plugin selected
2. No other programz is blocking the soundcard
3. Your soundcard is configured properly.
Taka kato gledam wsichko mi e nared, no syshto taka pishe , che ne mojelo da otwori audio file-a, a neznam , zashto.Wchera wsichko si beshe okay, a dnes izwednyj ne mojelo.Predi towa mi se beshe sluchwalo nqkolko pyti, no ne na wsiaka pesen, a sega e na absoliutno wsiaka.Kakwo po dqwolite stawa, nqkoi moje li da mi pomogne?
2. mplayer
Mi s 2 dumi - POCHTI wsichko mi e nared.Problema mi ne e w samata instalacia na mplayer ili na shriftowete, towa sym si go naprawil, no kogato iskam da pusna nqkoi movie primerno ponqkoga mi izpiswa slednoto:
Checking audio filter chain for 44100Hz/2ch/16bit -> 44100Hz/2ch/16bit...
AF_pre: af format: 2 bps, 2 ch, 44100 hz, little endian signed int
AF_pre: 44100Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian)
audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: Device or resource busy
alsa-init: testing and bugreports are welcome.
alsa-init: requested format: 44100 Hz, 2 channels, Signed 16-bit (Little-Endian)
alsa-init: 1 soundcard found, using: hw:0,0
Towa estestweno e samo edna chast,no ,a ko ste zabeliazali ima edin red w koito e napisano -> audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: Device or resource busy. Towa kakwo e? Az znam kakwo oznachawa gore-dolu - bilo zaeto, ne mojelo da otwoei /dev/dsp, no zashto e taka? Kogato log off-na i se logna nanowo wsichko e nared, izglejdam si filma, a sled 2h primerno, ako iskam pak da si pusna nqkoi i pak syshtata rabota, pak nanowo trqbwa da log off-wam i wze da mi piswa:) Ne, che chesto gledam moviez, no wse pak e drazneshto, a az obicham wsichko da mi e nared.
Nqkoi moje li da mi pomogne za moite problema?
Ako nqkoi ima predlojenie za drug audio player shte sym blagodaren.Mislq, che xmms e nai-dobroto (taka sym chuwal pone), no, ako nqkoi e haresal i neshto drugo - feel free to share with me. Predi kogato bqh s redhat mi se ebawashe taka xmms-a i slojih drug player - ne pomnq kakyw beshe tochno, no nqmashe play lista i ne wijdam kakwi pesni sym loadnal, koia e sledwashtata i t.n. - drazneshto e
'>
Shte sym blagodaren, ako nqkoi moje da razreshi moite problemi.Tnx forward
SuSE9.0
(i plz ne me uprekwaite za distribuciqta, zashtoto na slack ne mojah da si oprawia monitora da sym s fine rezoliuciq i wisoki Hz na monitora,a fedorata neshto se skapa i mi se smenihw awsichki menu-ta bez da sym pipal nikade, enshto se bugna..)
Chakam s netyrpenie nqkoi da mi pomogne:) Tnx.