Sabayon е дненту базиран, тоест има мнооого време да компилира.... иначе ако ще е гарга да е рошава, слага едно дженту, настройва го и повече не се занимава, евентуално ако иска някакъв нов пакет може да му се наложи да пипне юзе флаговете, но не е голмя занимавка... времеемко е да чакаш нещо да се компилира...
Според Изискванията имам 3 предложения Дебиан стейбъл, Сидукс или Федора(за нея още не съм сигурен... от известно време я разцъквам и нещо ми липсва производителността пре старото ми дженту... пък и ташаци на рояци с тоя пулсаудио...)
Sabayon-а има и бинарни пакети ако не се лъжа.
bazu, що не тръгна да прочетеш целия пост преди да пишеш. Човека иска лека дистрибуция.
Глас за Slackware. Това, че си прецакал glibc може да се оправи супер лесно и все пак вината си е твоя. Първо, ъпгрейдни pkgtools и всички други пакети, които са с tgz разширение, а ако не става, ъпгрейдни ги от някое LiveCD с ROOT= променливата. После, ъпгрейдни всички други пакети, но трябва от инсталацията. Ако пак не може, инсталирай/ъпгрейдни всички tgz пакети от репото на LiveCD-то. Аз все пак препоръчвам да минеш на Slackware 12.2, не на current. И чети инструкциите, има перфектни такива във ftp-то на слака.