« Отговор #77 -: Jan 18, 2018, 05:58 »
Не е въпроса дали разбирам аз или някой друг тук от рендване или не. И за да уточня и това, разбирам достатъчно. Много добър приятел се занимаваше професионално с тези неща дълги години и ми е обяснявал достатъчно, защото ме навиваше да бачкаме заедно, но не беше за мен. Нямах желание. Това първо.
Между другото ползваше само nVidia, правил е и точно това, което ти се опитваш. Имаше няколко машини и рендваше на всички.
Другото е, че не мога да разбера, това, за което се повтарям вече няколко пъти. Редовно пиша в един форум за програмиране и не мога чак да повярвам, какви въпроси задават там. Четат книги, гледат видео уроци някъде, пишат код, после идват във форума и питат, защо не им се получава или пък нещо друго им се случва, дето не очакват. Ма някакви пълни щуротии. Има секция и за домашна работа, за ученици да си задават въпросите. Там пък учителите. Същото. Та всички тези, дали пишат книги или в преподават в училище... правят го не както трябва, погрешно дори, а понякога дават и съвети, които са си потенциално опасни. Научи го така, покажи му го, той да си свикне и после е софтуерен инжинер, творящ чудеса. Иронично казано.
Та, тъй като вече знаеш, че nVidia-та прави шум, щото така си чел някъде от други разбирачи, щом си решил да вярваш на това, твоя воля. Аз съвети не давам. Предлагам ти да направиш най-простото нещо, което повечето хора правят. Проверяват и тестват сами, така ли е. Тествай.
Защо го казвам вече няколко пъти. Зощото точно това ми се е случвало. Четох, мислех, че този дето пише знае достатъчно добре, какво пише. В крайна сметка, се отказах от книгата, защото започнах да не разбирам нещата, които обяснява. След време, когато вече бях на по-високо ниво, можех сам да видя, че книгата не става почти за нищо. Хора, които от 40 години се занимават с това също го разкритикуваха. Автора обаче си взе поука и издаде нова книга. Ама няма и да я погледна, освен от любопитство сигурно. Затова си имам едно наум, като чета. Там е въпроса, че интернет е свободно място и всеки бълва съдържание. Ма повечето е плява. От тук ти си решаваш, да вярваш ли или не. А защо аз се хванах точно за тази ти приказка? Защото рейтрейса е прост алгоритъм. Някъде имах книга по рафтовете, как се прави на ръка. Код де, не лист и химикал. Сметки. Какво означава шум? Смущение от външен източник. Това го има в аналоговите системи. Ха сега познай, компютъра такава ли е! Успех!