ами аз ползвах убунту от 5.04 или там каквото беше до версията преди 6.10. когато бях със старата nvidia карта, всичко си беше наред. като я смених с ati, пак всичко си беше наред, но трябваше да попроменя малко настройките на Х, защото досега нито една дистрибуция, която съм ползвал, не ги прави като хората просто-ей-така. после не си спомням какво прецаках и останах само с windows. след като го махнах напълно, сложих mepis, но тази дистрибуция направо ме уби... толкова бавно нещо не съм виждал
'> всичко си дойде на мястото, след като си сложих debian etch. хем кирилиза от раз (даже и в конзолата), хем върви бързо като slackware (това е най-"hardcore" дистрото, което съм имал, но и, струва ми се, доста бързо за кде). абе общо взето убунту-то си е доста добра дистрибуция, но на мене повече ми харесва дебиан. но определено предпочитам gnome пред останалите графични среди... другите са или прекалено тромави на моя компютър, или прекалено грозни по моите вкусове. не че gnome е красив, но... ако трябва да избирам кое най-много ми допада, определено това е убунту.