В Щатите имаше един опит да се забрани алкохолът. През 30-те години на миналият век. Резултатът много наподобява това, което сега се случва с бизнеса със синтетични наркотици в България - дефакто употребата скача, разпространението скача, създават се нарко(алкохолни) босове-мутри, които са достатъчно силни, за да може никой да не ги пипне...и така.
Това, което много хора няма да разберат е че няма начин нуждата от наркотици да изчезне. Каквито и кампании да се правят, колкото и да се преследва от закона. Това че за вас наркотиците са нещо ужасно означава единствено че за поне още двама човека за сметка на това, нещата не стоят така. Психоактивните субстанции са толкова навлезли в реалността ни, че няма начин да се отървем от това. Мога много да говоря по отношение на това какво масово хората вярват и доколко реалността е различна в случая, но просто няма никакъв смисъл. Има много наркотици, както и много характери. Хората винаги ще искат да търсят нещо, което по изкуствен начин ще ги накара да се чувстват по-добре. В крайна сметка всички, които пийват няколко бири в кръчмата в петъците правят същото, каквото някой *наркоман* прави когато се напраска с амфетамини, тресне един *бонбон*, отиде на парти, и после понеже му е трудно да заспи, пуши ганджа за да се върне на baseline-a. С наркотиците може да е по-различно, отколкото при алкохола, защото ефектите са по-различни, но като се замисля, разликите са само в ефектите. И големите врагове на наркотиците, които прекаляват с *легалните* алкохол и никотин за мен са идиоти - просто се тровят и разрушават повече, за сметка на което преживяват едни нищо не струващи скапани преживявания. Алкохолът е клетъчна отрова, странно как амфетамините не са (не се майтапя). Никотинът си прави много лоши шеги с вегетативната нервна система и води до пристрастяване, канабисът - не за разлика от него.
Вземете пораснете малко в крайна сметка. Интересно ми е всички които вярвате че държавата трябва да бъде някакъв регулиращ фактор - дали не ви е страх от това, което ще направите със себе си ако утре в магазина ви продадат ганджа или просто сте загрижени за обществото? И за кое общество - това, което в днешни дни се друса повече отколкото когато и да е било?
Вярвате ли ми, че преди години ми е било по-лесно да си намеря наркотици, отколкото пица? Аз пък вярвам, че сега е още по-зле и дори не искам да знам за каква кочина става въпрос, за колко заблудени души и т.н. И всичко това заради една тъпа регулация. Вместо всичко да беше легално и да си имаше разяснителните кампании..
И ми е гадно - ако имах дете, растящо в такова общество, наистина бих се страхувал да не стане наркоман. Обаче за разлика от някои от вас, поне знам къде се корени проблема. Иначе вие си се радвайте на това положение - скоро от инат 100% от младежите ще се трещят със синтетики всяка седмица, както дефакто е положението например в Испания, и единствено ще ви се радват на глупостите. Ама съвсем сериозно бих държал отговорен за това положение единствено ненормалници като вас, които не могат да преживеят реалността и си мислят, че някой си там овластен ще им реши проблемите
'>
И проблемът не опира до наркотиците като явление - проблемът опира до понятието "толерантност". В което отношение на някои хора мисленето е толкова промито за жалост, че ми е жал за бъдещето. Разни екстремисти, които си имат проблеми с реалността, точно те създават проблема, не самото съшествуване на наркотиците. И за жалост много години се е работило и се работи, за да може да се пръкват ненормалници с нулева толерантност по отношение на това.
И като цяло има много други сходни явления - расизъм, хомофобия, национализъм и т.н. Е па все едно Господ те е хванал за яката и ти е подшушнал че си *нормален* и че всички други не са и трябва да се бориш против тях. Скапани нрави, здраво закостенели по тия земи измежду малоумници с промити от развитото соц-общество мозъци. Все с нещо трябва да се бориш за да се докажеш нормален по някакъв начин, ебаси глупостите. Защо хората не се борят със работата си например вместо с това, винаги съм се чудил
'>