Здравейте!
От известно време имам у нас 2 стари машини:
/dev/pc1 (:
100 mhz AMD
16 MB EDO RAM
640 MB HD
Ethernet card
Floppy drive
/dev/pc2 (:
333 Mhz Intel Celeron MMX
32 MB RAM
2,1 G HD
Ethernet card
Floppy drive
USB на дъното (т.е трябва ми кабел за да ги подкарам евентуално)
Та бях решил да им сложа някакъв / някакви линукси за да си играя с тях (с обучителна цел) пък и да не стоят да събират прах.
В началото се бях спрял на слак, като най-изчистен и добра поддръжка за буут/инстал от дискети.
Четох
тук и там всичко изглежда много добре, но после като влезнах в мирорите да си изтегля слака видях, че версия 12 въобще не поддържа дискети (или поне не намерих bare.i на което се бях спрял). Във версия 11 има начин за създаване на буутващи дискети (bare.i както казах), обаче първо че като напиша ./makedisk bare.i bare.i/bzImage, казва, че не му стига мястото за System.map.gz, което е странно все пак нали
трябва да се събира на дискета. И все пак накрая като буутна и 2та компа казват: Invalid System Disk ... , пробвах няколко пъти и с формат на дискетата и нов запис итн - не помогна.
Та искам да питам ще може ли да се качи някаква разумна дистрибуция на машините само през флопи, има и възможност да се използва и мрежата и основния ми комп (нещо нет инсталл знам ли). На щайгите искам да мога поне да се логвам в основния комп през ssh
'>
Очаквам идеи
'>