Здравейте.
Проблема ми е следния имам един мрежов ATEN KVM който се достъпва през web и като влезна на него за да мога да управлявам машините закачени на него имам две опции или да ползвам windows клиент който е едно ехе което може да се дръпне от уеба на самото устройство или другия вариант е да си дръпна една java програмка която прави същото нещо като ехе-то, само че уж платформено независима.
Тъй като за ежедневната си работа, пък и въобще ползвам Линукс не ми остава друг вариант освен да ползвам тъпата java. И така в какво се състои проблема ми дръпнах си jre-6u5-linux-i586.bin инсталирах си го и вече имам java подръжка на firefox-а, също така би трябвало да имам и java опкръжение....ама той май нещо куца, защото когато изпълня:
/usr/bin/jre1.6.0_05/bin/java CN6000main.jar където CN6000main.jar е програмката за KVM-а получавам следната грешка:
Цитат |
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: CN6000main/jar Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: CN6000main.jar at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source) at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
|
Ако пък изпълня само java CN6000main.jar получавам пък:
Цитат |
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: CN6000main.jar at gnu.java.lang.MainThread.run(libgcj.so.90) Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: CN6000main.jar not found in gnu.gcj.runtime.SystemClassLoader{urls=[file:./], parent=gnu.gcj.runtime.ExtensionClassLoader{urls=[], parent=null}} at java.net.URLClassLoader.findClass(libgcj.so.90) at gnu.gcj.runtime.SystemClassLoader.findClass(libgcj.so.90) at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.90) at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.90) at gnu.java.lang.MainThread.run(libgcj.so.90)
|
Някой има ли представа как да си реша проблема? Или поне да подскаже на какво се дължи?
Освен jre-6u5-linux-i586.bin което е инсталирано от конзолата имам инсталирани и следните пакети — java-common, java-gcj-compat и java-gcj-compat-headless.
P.S>Щях да забравя дистрибуцията ми е Debian Sid, Kernel 2.6.24-1-686