При Линукс е така, при конзолен логин в полето за въвеждане на парола не се показват никакви символи. Но въпреки всичко ако човек пише нещо то се възприема от системата, просто заради сигурност и т.н. е настроено да не се вижда нищо, дори познатите звездички. Това предполагам може да се промени, ама никога не ми се е занимавало, т.к. за мен проблем няма ако не виждам какво пише.
Пишеш каквото пишеш в полето за парола и накрая като въведеш паролата натискаш "Enter" както са ти казали, за да се възприеме от системата. Това е. Проблема при теб очевадно е, че драйверите нещо не сработват по някаква причина. Затова след логин изпълняваш
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
Отговоряш на съответните въпроси и като стигне до избора на драйвер, избираш или nvidia, или nv или в краен случай vesa в зависимост кое сработи. nv е свободния драйвер за Nvidia карти, но без 3D, vesa е още по общ драйвер, който използва много малка част от видео картата, но затова пък върви почти на всяка видео карти. nvidia е името на официалните драйвери на Nvidia за техните си карти, което се използва при конфигурация на Xorg, така той използва съответния драйвер, за да възпроизведе графика.
След като избереш драйвера и отговориш на всички въпроси, стартираш графичната среда с
sudo /etc/init.d/gdm restart
и казваш какво става, работи или не. Ако сработи с официалния драйвер значи всичко е наред, ако сработи с nv, значи по някаква причина официалния драйвер нещо не бачка (и пробваш преинстал). Ако сработи само с vesa значи не знам, просто си подкарваш графиката и търсиш в Интернет инфо за твоя проблем или питаш пак тук и се ровиш във форума, мисля, че не си последния с такъв проблем.