Автор Тема: Инсталиране на vsftpd на убунту сървър без интернет  (Прочетена 866 пъти)

melanholly

• Напреднали
  • Публикации: 23
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE 4.5
    • Профил
Здравейте преди няколко дена реших че трява да превърна стария компютар в сървар за тестове. Свалих убунту сървар 8 и го инсталирах по план всичко върви супер (apahe openSSH mysql)  обаче имам проблем незнам как да качвам файлове пробвах да с принт сървър, защото го видях под вайлови сърари в документацията ама се оказа че не е за мен :D

Та да си дойдем на въпроса как да инсталирам vsftpd на сървара като немога да подкарам интернет на него защото доставчика ми помни мак адреса ... Още нещо вързал съм го с работния ми компютар на който съм свалил vsftpd-2.1.1pre1.tar.gz и сега се чудя как да го прекарам това на сървара. Ip-то на сървара е 192.168.15.45 а на работния компютар е 192.168.15.40

Може ли някой да ми помогне :) Благодаря, че ми преглеждате проблема.
Активен

spirtbrat

• Напреднали
  • Публикации: 76
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Пич, бъзикаш ли се или какво?
Защо искаш да правиш сървАр, като не можеш да се справиш с такъв "сложен" проблем. Ами утре ако ти се счупи поставката за кафе, пак по форумите ли ще питаш?
Виж ся, не се засягай. Ще те светна. Има едни раоти - търсачки им викат. Не се плаши от тях. Дори може да си сложиш такава на сървАр-а. Пичовете са направили една за форума, а едни други (още по-големи) пичове са на правили за целия интернет. Единствения недостатък е, че трябва да си гений за да можеш да ги ползваш. Ти, обаче, имаш късмет - в linux-bg.org е пълно с гении, които обожават да повтарят едно и също по 1000 пъти. На правилното място си.
Отностно тежките ти проблеми - тука виж как да си инсталираш и конфигурираш vsftp. След като си го подкараш на работния компютАр, можеш да дръпнеш vsftpd-2.1.1pre1.tar.gz на сървАра. За целта обаче трябва двата компютАра да са свързани с кабел или да имат от ония новите джиджафки дето носят Вайлове по въздуха.
Пък може да пренесеш Вайла с флашка или на диск, ама е много сложно и сега не ми се обяснява.
Ако нещо се затрудняваш, не си играй да ползваш търсачките (даже не трябваше да ти казвам за тях) - направо питай тук.
Успех.
Активен

The harder I work, the luckier I goddamned get.

Bogo

• Напреднали
  • Публикации: 636
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: cmd
    • Профил

Та да си дойдем на въпроса как да инсталирам vsftpd
sudo apt-get install vsftpd

на сървара като немога да подкарам интернет на него защото доставчика ми помни мак адреса

/etc/network/interfaces

# i-net network interface

hwaddress ether xx:yy:xx:yy:xx:yy

Активен

live free or die хард :)

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
vsftpd
Настройка на програми
PlamenB 0 3014 Последна публикация Dec 06, 2004, 15:09
от PlamenB
vsftpd