Автор Тема: Падна още един мит  (Прочетена 3335 пъти)

ANTIADMIN

• Напреднали
  • Публикации: 660
  • Distribution: Windows XP Pro latest updates
  • ANTIADMIN
    • Профил
Падна още един мит
« -: Jun 01, 2009, 18:53 »
за сигурността на летищата в САЩ http://deltanews.bg/index.php?id=20117
За съжаление не си направих труда да погледна в сайта на министерството, защото съм почти убеден, че не са го пипали от доста време и едва ли има ще го обявят официално, ако има нещо разбира се. Засега не трябва да се вярва на датаджиите, въпреки че това ме въвежда отново на размисли за конспирации ;D Даже съм почти убеден, че родните медици си нямат хал хабер от свински грип, ако въобще има такъв, но много неизвестни станаха.
Активен

nifelheim

• Напреднали
  • Публикации: 328
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: Падна още един мит
« Отговор #1 -: Jun 01, 2009, 19:46 »
Цялата новина ми е подозрителна. До колкото зная от пресата вирусът се предава от човек на човек. Никъде не прочетох че може да се предава от човек на американец и обратно. Но грипният вирус мутира лесно и може да е някакъв нов щам свинско-американски. Кой знае..
Активен

Оптимистът изучава английски език. Песимистът - китайски. А реалистът - автомат Калашников.

biggie

• Напреднали
  • Публикации: 142
  • Distribution: Crunchbang Linux
  • Window Manager: openbox
    • Профил
« Отговор #2 -: Jun 01, 2009, 21:14 »
А другари я обяснете каква е разликата м/у свиня и американец? :D
Активен

petar258

• Напреднали
  • Публикации: 399
  • Distribution: Ubuntu-mate 16.04, Windows 7
    • Профил
« Отговор #3 -: Jun 01, 2009, 21:29 »
аз съм на мнение че напускащите САЩ чужди граждани биват умишлено заразявани със свински грип
Активен

BOT_ev

• Напреднали
  • Публикации: 995
  • Distribution: Debian
    • Профил
« Отговор #4 -: Jun 01, 2009, 21:39 »
Аз съм на мнение, че трябва да смените дилърите си.
Активен

Get to da chopa !!!
----------------------------------------------------------------------

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #5 -: Jun 01, 2009, 23:40 »
Спор4е, какво общо имат летищата на САЩ със свинския грип? Ти да не мислиш, че хамериканците са длъжни да инсталират нанофилтри по терминалите, за да правят кефа на такива като теб и другите антиамерикоси?  :D Или ако човека идваше от Русия или Италия алармите за свиснки грип щяха да завият може би?
Ей, я да идеш при батко си gat3way да те почерпи една паста и да те вразуми докато не ти е изветрял мозъка от конспирации, метъл и компилации на ядра. Това съвсем сериозно го казвам, нали сте от един град.
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #6 -: Jun 02, 2009, 00:56 »
Ако става въпрос за прословутите термокамери с които гордо оборудваха и софийското летище, съвсем нормално е да не го засекат. Още преди време когато гордо съобщаваха как една инфрачервена камера ще ни пази от зарази умрях да се хиля. Причината е много проста - всички инфекциозни болести си имат инкубационен период. За грипа поне по лични наблюдения е около 2-3 дни. Така че е напълно нормално примерно да се зарази в метрото на път за JFK и да развие симптоми в Павликени. Е - влезе един заразен и великата система го пропусна.

А иначе не знам какво очаквате и какви митове са се разбили. Може би трябва да ходиш да даваш кръвна проба на летището и след 2-3 дни когато е готова да те пуснат да летиш. През това време да те държат в изолатор, за да не прихванеш случайно свински/пичи/намсикъв грип :)

Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
« Отговор #7 -: Jun 02, 2009, 05:07 »
А другари я обяснете каква е разликата м/у свиня и американец? :D
много е просто, от свинята могат да се пригортвят перфектни неща. американците само са дебели, нищо повече. ;D
Активен

ANTIADMIN

• Напреднали
  • Публикации: 660
  • Distribution: Windows XP Pro latest updates
  • ANTIADMIN
    • Профил
« Отговор #8 -: Jun 02, 2009, 14:25 »
Гейтуей, мислиш ли че не са предвидили този инкубационен период, много абсурдно ми звучи. Това е въпрос, иначе точно за това говоря, а оттам и мита за най-сигурните летища. Но на второ четене, това е точно толкова логично, колкото да проверяват за остри предмети или оръжия на терминалите. В спецчастите още от създаването им ги обучават как да се убиват с предмети, които не могат да минат през терминал на летище... абе, пълен кьорфишек.
Също и за забраната на мобилни телефони в Лондонското метро... айде тва друг път :)
Активен

lunarvalleys

• Гост
« Отговор #9 -: Jun 02, 2009, 15:39 »
как се излъга да напишеш "САЩ" а не "США"?
май има надежда  :)
Активен

BOT_ev

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #10 -: Jun 02, 2009, 15:48 »
За всичко са виновни извънземните евреи от планетата на Елвис. А един мармот завива шоколадите ...
Активен

Get to da chopa !!!

lunarvalleys

• Гост
« Отговор #11 -: Jun 02, 2009, 15:50 »
не е така, за всичко са виновни масоните>

http://dreal.net/wiki/index.php/Масони

освен това аз осъзнах, че съм дъновист -- не ставам от масата докат не видя дъното на бутилката
 [_]3
Активен

BOT_ev

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #12 -: Jun 02, 2009, 16:05 »
Възможно е да работят заедно мамка им! Btw благодаря за сайта легна ми на сърце.
« Последна редакция: Jun 02, 2009, 16:14 от BOT_ev »
Активен

Get to da chopa !!!

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #13 -: Jun 02, 2009, 17:27 »
Вероятно сте забелязали, че по принцип избягвам да пиша в теми в този раздел, и това е поради една проста причина - всичко, което се пише по темите, които публикувате в този раздел, ми изглежда безсмислено. И не само в този раздел на този сайт, а по всички сайтове, медии, книги, разговори и какво там се намери още, където се обсъжда каквото и да е, свързано с тази кутийка, в която е набутано съществуването на целия свят. И не, че смятам разсъжденията за глупави, напротив, в много от тях се вижда добър замисъл, добро чувство, добра насока, но... тъй като разсъждението е изцяло вглъбено в тази кутийка, става безсмислено. Поне, според философията, която изповядвам. И, тъй като аз също искам да изразя своята позиция по въпросите, тъй като човек без позиция е човек без глас, но нямаше как да го направя (как се обяснява цяла философия в няколко реда), досега си мълчах. Но попаднах на филм, който идеално описва позицията ми и реших да го препоръчам на тези, които все още не са го гледали. Става дума за Zeitgeist и продължението Zeitgeist Addendum. Авторите нямат нищо против, заради това, че го предоставям тук, а давам линкове от моя машина, за да не правя реклама на никого. Философията, която се вижда във филма, може да се приведе към всяко едно нещо от живота, така че с това смятам задачата с изразяването на моето мнение по темите в този раздел за приключена :) Благодаря за вниманието или невниманието ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #14 -: Jun 02, 2009, 19:29 »
Да бе, тва е чист security theater, как очакваш да откриват заразени (надеждно)?

Не мисля, че науката е стигнала дотам че да улавя някой случаен вирус във въздуха както в онези филми със зомбитата. Обикновено правят кръвен тест и мерят дали има антитела.Това става по-бързо и по-лесно - доколкото съм чел отделят само част от кръвта и я светкат с един лазер и в зависимост от това как се поглъща светлината ти мерят наличието и количеството на определените антитела. Ама проблемът е че това пак зависи преди колко време си се заразил, защото е възможно организмът ти да не е почнал да произвежда антитела в количества, които да могат да се открият в пробата. Примерно си имал контакт преди час-два с болен: почти сигурно е че няма да ти открият нищо.

Малко по-надеждно е да ти търсят специфичните антигени, защото такива би трябвало да има  много скоро след заразата, ама там е бая дебела работа: те са ензими и имат много различна химична структура: могат да са пептиди, може да са някакви полизахариди, зависи от конкретният случай и сигурно е голяма играчка за химиците да му измислят надежден тест.

После, то всичко това не е много надеждно, защото вирусът може да мутира по начин по който да не се засече така, а от друга страна да е дори още по-опасен.

И при това положение, ще се налага на всеки излитащ/кацащ да правят кръвен тест, който отнема поне няколко часа в бързия случай, струва пари и коства доста неудобства за пътниците. Значи през едно летище от сорта на JFK годишно сигурно минават поне 50 милиона души, не мога да си представя какъв хаос ще настане.

Въобще това са глупости за да не се притеснява населението. После, те не са виновни че медиите създават истерии за пандемии и тем подобни тъпотии. Доколкото съм чел смъртността въобще не е толкова висока, по-ниска е например от на птичия грип, проблемът е просто че вирусът е нов и хората нямат изградени антитела за него.

А и наистина не виждам какво повече могат да направят: сега както е с термокамерата могат да изолират пътници със симптоми, за да могат да им правят изследвания по-нататък. Вярно, възможно е да стане някой граничен случай да мине между капките, ама нищо не е 100% надеждно в крайна сметка. Ако тръгнат на всеки да вземат кръв и да го карат да чака резултатите преди да излети, би било прекалено.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon