Вероятно сте забелязали, че по принцип избягвам да пиша в теми в този раздел, и това е поради една проста причина - всичко, което се пише по темите, които публикувате в този раздел, ми изглежда безсмислено. И не само в този раздел на този сайт, а по всички сайтове, медии, книги, разговори и какво там се намери още, където се обсъжда каквото и да е, свързано с тази кутийка, в която е набутано съществуването на целия свят. И не, че смятам разсъжденията за глупави, напротив, в много от тях се вижда добър замисъл, добро чувство, добра насока, но... тъй като разсъждението е изцяло вглъбено в тази кутийка, става безсмислено. Поне, според философията, която изповядвам. И, тъй като аз също искам да изразя своята позиция по въпросите, тъй като човек без позиция е човек без глас, но нямаше как да го направя (как се обяснява цяла философия в няколко реда), досега си мълчах. Но попаднах на филм, който идеално описва позицията ми и реших да го препоръчам на тези, които все още не са го гледали. Става дума за
Zeitgeist и продължението
Zeitgeist Addendum. Авторите нямат нищо против, заради това, че го предоставям тук, а давам линкове от моя машина, за да не правя реклама на никого. Философията, която се вижда във филма, може да се приведе към всяко едно нещо от живота, така че с това смятам задачата с изразяването на моето мнение по темите в този раздел за приключена
Благодаря за вниманието или невниманието