...Аз също съм имигрант, но това не означава, че съм арогантен.
Първо да уточним някои неща.
Далеч съм от мисълта да слагам всички емигранти в една категория и да им придавам на 100% общовалидни черти. Това е манипулативен похват, който се използва или от хитри манипулатори или от крайни глупци. Типичен пример са "расисти (фашисти)-антифашисти", "комунисти-антикомунисти" и т.н.
В този ред на мисли, обвиненията ти в
расизъм са напълно не на място. Най-малкото в тълковния речник добре е дефинирано какво е
"расизъм":Антинаучна теория, която дели расите (националностите) на висши и низши, на пълноценни и непълноценни въз основа на физиологичните им особености, като по този начин оправдава насилието, господството на едните над другите.... което няма нищо общо с твоята "по-широка" дефиниция. Иначе си прав за това, че сте малцинство. Но какво искаш от мен, да плача ли?
Това, за което говорех в първото ми мнение по темата е в смисъл, че нямам никакъв интерес към хората, които са избрали да "избягат" от мен и от държавата ми. Още по-малко имам повод да се гордея с някакви техни характерни черти. Пет пари не давам за вас, това е. От емигрантите ме интересуват само някои роднини и някои приятели - само хора на които държа!
Това за емигрантите от САЩ и Канада го казах на база наблюденията ми по форумите. Даже в този форум имаше един такъв, който си тръгна като ощипана госпожица, но аз съм сигурен че ще се върне.
Просто селските му номера едва ли минават в американските форуми.
mikis, който се осетил е избягал когата лайната бяха до кокалчетата на краката, а не както сега го брадичката.
...
изтрито, съгласно т.6 от правилата на форума ... Не си съчинявай псевдо оправдания за да защитиш житейския си избор. Както казах, не ме вълнуват твоите причини.
имигрантите пращат на близките си пари, за да вържат двата края иначе не виждам как и по този начин наливат свежа валута в държавата
Това са приказки от 1001 нощ, най-често разказвани от политиците преди избори. Почти всички емигранти, които познавам едва връзват бюджета. Разбирам, че това е начин да се чувствате полезни и за някой друг, освен за себе си, но аз лично те съветвам да оставиш тази струна.
Понеже някой е имал смелоста и ината да напусне осраната ни държава, дай него да обвиним за проблемите в собствената ни кочина, а не истинските виновници.
Държавата не е осрана! Държавата си е много хубава и много народ е пролял кръвта си за да може отново да я има на картата след близо 5 века забрава!
Хора като Левски и Ботев са жертвали всичко, за да може гяурът да свали феса и да заживее отново като свободен българин и европеец.И никой не обвинява емигрантите в каквото и да било. Просто коментираме в "Живота, вселената и всякакви други глупости".
За финал ще кажа, не само на неколцината емигранти, които пишат тука: недейте да се държите като рая от началото на 19-ти век.
Държавата не ви е крива за нищо! Държавата си е много хубава и ще видите как в евентуална следваща война ще има поне дузина кандидати да ни я отнемат отново.
Имайте малко достойнство!