Това е само за атеисти.
Абе преди около половин час звъннаха една германка и един германец на средна възраст, говорещи развален български език. Отварям и почнаха да ми говорят за библията и зацепих накъде отиват нещата, но реших все пак да ги изслушам, защото ми стана забавно. Още в началото ме питаха дали проявявам интерес към библията, аз им казах че съм атеист и те се оплакаха, че в България имало предимно атеисти (което е една от малкото хубави страни на комунизма според мен
).
Та пичовете взеха да ми четат някакъв цитат от библията където пише как всички къщи били построени от хората и как всичко от което са построени било сътворено от Господ. Викам им "добре де, а вашата библия нали са я писали също хора, тогава би следвало че не е перфектна и вероятно следва някакви лични може би грешни убеждения на създателите й?".
Това явно ги амбицира и ми извадиха една книжка с някаква картинка на ДНК верига. Пичът вика "това не може да се синтезира в лаборатория, молекулата била прекалено сложна и не можела да възникне спонтанно, трябвало да е божие дело. Аз викам "добре де, ама тя не се е зародила така двойната верига, преди това е била доста по-проста РНК". Викам "сега вие сте дошли от Германия предполагам със самолет, преди няколко хиляди години щяхте да пътувате пеша това в продължение на месеци. Щом само за няколко хиляди години сте съкратили тоя път толкова пъти, защо да не може за милиарди години някъде на тая планета да не възникне РНК молекула и тя да еволюира до ДНК? (странното е че май ме разбраха).
Викат ми че не можело вселената да не е създадена от Господ, защото всичко било много подредено и имало строги закони, аз викам че тя и математиката и физиката са красиви науки и че въобще не е невъзможно всичко да е просто серия от събития случващи се от едно начално състояние и при определени вероятности.
Ама след това нещо им изчезна ентусиазма, въпреки че бяха усмихнати, връчиха ми една книжка и побързаха да си тръгнат.
Ей забавна работа. Вас случвало ли ви се е такава среща че ми стана интересно