Автор Тема: файлов сървър под линукс  (Прочетена 1356 пъти)

pipi2008

• Напреднали
  • Публикации: 35
    • Профил
файлов сървър под линукс
« -: Dec 22, 2009, 14:10 »
Привет, имам следното питане. Искам да направя файлов сървър, в който до различните папки да имат достъп различни потребители, т.е при влизането в дадена папка един потребител да има достъп до една подпапка, а друг до друга и т.н. Казаха ми че уиндоус сървър 2008 може да го поддържа това, но не и линукс, вярно ли е?
Активен

tyuio

• Гост
Re: файлов сървър под линукс
« Отговор #1 -: Dec 22, 2009, 14:23 »
Баш глупусти! Ако ония от вина чак във версия 2008 са оправили това значи са на зад много с материала което си е вярно за сървърите! Сега самба го може това но поне кажи към какви компове че се ползва - линукс или само уиндоус. А правата кой в коя папка може да влиза се задава в самата операционна система и дали това да е с парола или не.
А да, и кой е тоя малоумник дето казва че  сървър 2008 може нещо а линукски да не може. Питаш хора които те дезинформират което е лошо. Ако нещо много не са променили в новите уинове и документацията която са дали за самба4 е коректна скоро може да има добра поддръжка за актив директори
« Последна редакция: Dec 22, 2009, 14:26 от tyuio »
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3170
    • Профил
Re: файлов сървър под линукс
« Отговор #2 -: Dec 22, 2009, 14:45 »
Гугъл ми намери това: Стартиране и конфигурация на SAMBA сървър под Linux, а тук има една статия в две части, за нещо, което може да поискаш да направиш в бъдеще.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3