Снощи написах едно мнение против промяната на сайта и за подобряването на качеството и количеството на съдържанието. Изключих компютъра и в този момент нещо започна да ме гложди. Човекът, казвам си, иска промяна. Даже предлага да я спонсорира финансово! На тези времена, това трябва да се оценява и поощрява, а аз го отрязох...
Продължавам да съм на същото мнение: трябва повече съдържание - преводно или авторско.
После влязох под душа. Не знам дали има някаква логика (може да е от нагряването), но в банята под душа винаги ми идват интересни идеи. Та ето какво "намъдрях":
Запитах се, какво би било най-полезно за развитието на линукс и open source в БГ. Мисля ще се съгласите, че най-полезно ще е да привличаме деца още от училищна възраст. Това правят и MS, даже са влезли в учебните програми и ние често коментираме това с възмущение. Е, ние трудно ще влезем в програмите. Нещо не мога да си представя и увлекателна лекция пред внимателно слушащи ученици... И така. Ако сте съгласни, че това е една цел, която си заслужава, то предложете начини как да я постигнем.
Аз имам едно предложение. Да направим нов сайт.
Ако не сте подскочили от изненада и въодушевление, надявам се сега да подскочите

- измислих му и име: Линукс за българчета!
Какво ще има в този сайт? Моята идея е да има напр. секции: За 1-ви и 2-ри клас, За 3-ти и 4-ти клас и т.н. Във всяка секция, ние родителите, а пък и по-големите деца, да представяме подходящи за възрастта на детето програми с отворен код. Напр.: Нашият син е в седми клас. Той хареса и отдели доста време на SweetHome 3D. Така ще създадем една своеобразна учебна програма, по която да вървят младите родители-ентусиасти, а после и самите деца да започнат да посещават сайта.
Ами това е. Ще има много пространство за творчество. И за дизайна, и за съдържанието.