Като казваме chrome имаме предвид chromium нали.
Аз имам в предвид точно Google Chrome. Махнах Chromium преди няколко месеца, не знам какво е текущото положение там, но предполагам, че вървят с поне една крачка пред Google Chrome (нали все пак е негова основа, трябва да излиза по-рано), така че предполагам, че и там се е появил.
Винаги ме е озадачало, обаче, защо на българи им трябва проверка на правописа на български, освен, ако не пишат статии и романи ;-)
Въпрос на перфекционизъм. Правописната проверка има две насоки. При едната може да се ползва за проверка как се изписва дадена дума, макар че речниците на текущите правописни проверки не са съвсем пълни, което може да доведе до грешни изводи, а в допълнение могат да се намерят и някои грешчици (винаги ми изниква като пример думата "българче", която е вписана като "българше"), така че тази насока на действие наистина е по-добре да се замени с преглед на някой тълковен речник. Другата насока (според мен по-полезната) е да съобщи за грешка, допусната не от незнание, а от бързане. На мен често ми се случва в бързото щракане да не натисна някой клавиш достатъчно, а човек не винаги забелязва собствените си грешки. Затова при книгите има писател и редактор, а при писането в нета писател и автоматична правописна проверка (а в бъдеще вероятно и читава автоматична граматическа проверка).