Привет,
Вече почти седмица се радвам на кубунту-то си и засега е повече от добре
... от първия път си инсталирах всичко което ми трябваше, и дори си сложих и WoW (world of warcraft) ... обаче не върви съвсем гладко.
На лаптоп Toshiba A200-1M5 съм, с вградено интелско дъно с 256 МВ рам ... тоест толкова може да си заделя видеото. Двуядрен процесор на 2 гигахерца. 2ГБ рам.
Та интересува ме какво да направя, за да тръгне като хората ... или поне да се ядва. В началото се виждаше само черен екран, после му смъкнах настройките на минимум и тръгна, но сечеше много ... после му смъкнах и кадрите в секунда и резолюцията и е по-добре, в уиндоу моуд се вижда и още по-добре
...
Но все пак - искам да е наистина добре
... та - мога да изключа всички ефекти, и сигурно още довечера ще го направя, но ако има нещо друго, което да олекоти КДЕ-то ще се радвам много ...
(Поне си мисля че точно в това отношение трябва да се промени линукса, тъй като от тези 256 МВ за видео КДЕ-то предполагам че си ползва колкото има нужда, и уоу-а цъка от останалите ...)
ПП: мислех и за гном (имам такъв избор на логин скрийна) но не съм пробвал - не знам дали въобще ще има смисъл, а и КДЕ-то си е по-хубаво
...
ПП2: сигурно скоро ще го сложа и на лаптопа на приятелката ми (кубунту-то), а той е още по-маломощен от моя, така че съветите тук ще се окажат от голяма полза
ПП3: този "glow", който имат прозорците, много ме дразни, но не мога да намеря настройката за него
...