А относно това, че никой не може да задължи работодателя да плати повече от незнам си кое - ами като не може да си позволи да плаща - значи е некадърен, не може да си движи бизнеса, не знае как да реализира продукцията си.
По същата тази логика, ти и такива като теб са още по-некадърни и излишни, щото знаете само да търсите кусури, а не и да градите!
Кусури всеки може на всичко да намери, дай решение или идея за подобряването му!
Виж на времето, как Ламборгини от един спор с Ферари се амбицирал и почнал да прави спортни коли и да го конкурира! Хайде, като си толкоз кадърен, вземи пример от него и покажи как трябва да се прави бизнес! Предполагам, че имаш собствено жилище което можеш да заложиш и да изтеглиш кредит, ако нямаш свободни пари!
Аз към каквото съм се насочил - съм се насочил
Нищо не ми трябва да залагам, за си продавам акъла... както казах - не произвеждам нищо. И съм в позиция, че не ми се налага да произвеждам.
Освен, ако разработката на айфон приложения не се счита за производство
Там ако успееш.... може да направиш добри пари за дни (пример: Angry Birds - над милион продажби за 24 часа.) Тук просто се иска някаква идея, нещо интересно... което дори не бих нарекъл предприемачество - трябва просто да измислиш нещо, което да се хареса.
Например, видях, че за Radio Njoy няма добро приложение (или поне такова, което да ми хареса), и направих нещо съвсем просто: един бутон... натискаш го, и ти пуска стрийма. Пуснал съм го безплатно, и резултатите са - за по-малко от 24 часа 40 сваляния. Не е много, но за нашата скромна територия е добре.
Идеята тук е да се измисли нещо семпло, работещо и интересно
На никой не търся кусури, а казвам истината - ако според теб бизнесът ти не е достатъчно печеливш, и не ти носи печалба, поради което не можеш да си позволиш да плащаш нормални заплати и осигуровки на работниците си, и все мрънкаш как нещо ти пречи - зарежи бизнеса. Явно няма да е успешен, и винаги ще караш на издихания. Това не е добре както за теб, така и за тези, които работят за теб.
Като говорим за бизнес:
Познавам човек, който се занимаваше със строителство - предимно гипс-картон и окачени тавани, както и подови настилки. Работеше с качествени материали, и взимаше скъпо. Скъпо, но качествено. От клиенти не се оплакваше, и си докарваше 9-10.000 чиста пара на месец. "Кризата" обаче сега го бутна. И в момента работи при майка ми. Признал съм го за много упорит и кадърен човек, и съм сигурен, че ще успее да изплува, и няма да му се налага да работи за 700-800 лева.
Всичко си зависи от човека... както и да имаш нюх и усещане кога да спреш. Той видя, че не може да плаща на работниците си, че има проблем при закупуване на материали, и се налага да иска капаро от клиентите, и просто спря да работи, изчаквайки удобния момент да започне отново.... това за мен е правилен подход. А не да се мъчиш и ти, както и да мъчиш и хората около теб.