Аз съ изпъчих още ф началото на темата, ама забравих да си кажа, къф вятър ме довя при Линукс-а
.
Та, винаги са ме влечали техниките, но от към практичната им страна и покрай слушането на музика почнах да се увличам от компютри..........
...... После, малко като се понаучих да се оправям с Уиндоус, реших да си улесня работата в производството на гащи и си купих една складова програмка. Ефтинка беше, но пък програмиста един чешит, пък аз начинаещ в Уиндоус изобщо и се скарахме, щото не ще да ми обяснява как се работи с нея. Ама аз инат и се научих, но скоро установих, че искам още функционалности и си купих една друга от мострения панаир. То хубу, ама зарибявката голяма докато ти вземат парите, пък после гърми от бъгове и нищо не работи както трябва и реших повече да не давам пари за софтуер преди да съм се убедил, че ще ми върши работа!
Добре, ама аз вече като съм я разучил от разните ограничени версии и нямам нужда от програмистите, стигнах до извода, защо пък да им плащам лиценз, като мога да намеря някой дето и за по-малко пари да ми я кракне, вместо да им се оставя да ми турят чатал на врата с техните поддръжки и разни други номерца, дето разработчиците тука знаят за какво говоря.
Така в един момент започнахме разработка на складово-счетоводен продукт и взех да се интересувам от лицензи и установих(за себе си) колко много хляб има в Линукс идеята, споделянето на знания и труд и тем подобни и така........ започнах да го изучавам и да замествам всичко за което имам алтернатива с него. Не съм фанатик, а прагматик за който компютъра е оръдие на труда, а не цветни картинки.
Продължавам да си ползвам и Уиндоус, но за неща за които нямам алтернатива и от доста време е само на виртуалки. Покрай изучаването на Линукс-а научих доста и за виртуализациите и така и така.......
Абе, инат Козирог
!