Автор Тема: Относно ЕС  (Прочетена 56100 пъти)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: Относно ЕС
« Отговор #45 -: Jan 08, 2014, 08:19 »
И какво от това? Има най-много пари, съответно харчи най-много и така се движи икономиката, за да стигнат пари и до простолюдието. :)

backinblack вероятно искаше да ти каже, че разпределението на властта е в ущърб на работещите - вземат им големи данъци, които се преразпределят от „социалната държава“ за социални помощи, за субсидии, за всякакви харчове които властимащите са решили, че трябват на властнямащите. 35% осигуровки + 20% ДДС = 55% данъчна тежест. Всичко това отива в бюджета и отгоре на всичко много от държавите в ЕС на ръба на фалита, тъй като публичните им разходи са огромни и не могат да се покрият от също огромните данъци. А бе мани.  :'(
Активен

Без правила няма игра

User13

• Гост
« Отговор #46 -: Jan 08, 2014, 12:27 »
Е как пък хората най-после не разбраха, че ЕС е организация целяща да обезпечи нормален живот на 3-4 държави а останалите членове на ЕС са просто донори.
Донори на пари, на земи, на умове и на евтина работна ръка. Членството ни в ЕС е доброволно робство. разбираемо е, че сега вече искат да ни лишат от социални привилегии на тяхна територия. Да не са луди сега да върнат заграбеното под формата на социални помоши. Ще им се разклатят добре подредените държавички а верните им поданници ще ги линчуват.
« Последна редакция: Jan 08, 2014, 12:40 от User13 »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #47 -: Jan 08, 2014, 12:57 »
Кои са тези 4 държави - Гърция, Португалия и останалите PIGS-ове?

Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

User13

• Гост
« Отговор #48 -: Jan 08, 2014, 13:05 »
Кои са тези 4 държави - Гърция, Португалия и останалите PIGS-ове?
Е не е трудно да се сетиш. Виж кои са най-богатите държави в ЕС с най-висок стандарт на живот. Всяко нещо си има цена и цената за високия им стандарт я плащат бедни държави като България.
Разбираемо е защо толкова дращят и за Украина. Руснаците обаче не си полючват и няма да им дадат Украина, както не дадоха и Сирия. А сирийците в знак на благодарност въвеждат изучаване на руски език в училищата а също така и въвеждат визи за всички арабски страни, с които нямат някакви специални спогодби.
Въпроса не е кой са добри кои са лоши а да избереш възможно най-печелившата позиция. В това отношение България не веднъж се проваля.
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #49 -: Jan 08, 2014, 13:11 »
Цитат
Донори на пари, на земи, на умове и на евтина работна ръка.
и за това в UK се почна истерия как българи и румънци щели да ги залеят от 1 Януари?

Цитат
Виж кои са най-богатите държави в ЕС с най-висок стандарт на живот.
Скандинавските? Кажи, какво точно ти взеха шведите на теб?

Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #50 -: Jan 08, 2014, 13:47 »
Нещо не ми се връзва....същите държави си имат доста висок жизнен стандарт и отпреди да съществува ЕС. Тогава кого са "ограбвали" ?

И защо за Украйна трябва да е по-добре да се асоцира с държава където 110 човека държат 35% от икономиката (за справка, най-богатите 1% (3.5 милиона) в омразната США държат "само" 22% от тяхната икономика.

Може би за украинския еквивалент на тези 110 души ще е много добре, не знам.
Активен

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #51 -: Jan 08, 2014, 18:23 »
Не му се връзва... Душичка!! Анти-колониалното движение набира сила СЛЕД ВВ2. Индия получава независимост от Великобритания 47-а, Алжир от Франция 62-ра, бившите португалски колонии между 74-та и 79-та, бившите испански колонии - 68-а до 76-та, бившите холандски - 75-та. Връзва ли ти се сега, или да ти го нарисувам?

ПП Забравих, Афганистан в момента произвежда за соверена си 820 тона хероин, 5500 тона опиумен мак от 209 хиляди хектара годишно. (Което в скоби е пълно дърво, но лошата година свали добива почти двойно въпреки увеличението на посевната площ с 36%) Новина: горили на наркокартела се отправят за охрана на плантациите срещу трохи от печалбата.
« Последна редакция: Jan 08, 2014, 19:10 от dejuren »
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #52 -: Jan 08, 2014, 18:35 »
backinblack, ти май не знаеш за какво се плащат данъци.
на всички "анализатори" тук, препоръчвам едни начални курсове по теория на икономиката, малко информаци за това какво е добавена стойност, БВП, разпределение на доходите и.......... сатирата никога не е излишна!!!  глобалното опростяване на човечеството е факт.
п.с. Мосфилм имат невероятно чудесни филми! ако не сте ги гледали или не ги помните, или пък не сте ги разбрали, то минусите не са за Мосфилм.

Пич, вземи ти се ограмоти малко! Давам ти съвсем законен пример в допълнение на предишното:
Представи си, че си съвсем законен предприемач/бизнесмен! Регистрираш си фирма и се назначаваш за управител, щото тази фирма не може без такъв, а междувременно си вършиш и сам текущата работа заради която си регистрирал фирмата. Купуваш си кола, но я купуваш на името на фирмата и достатъчно е да има символични още 2 допълнителни места, ДДС ти се възстановява, а също и ДДС върху горивото и поддръжката, а колата я ползва цялото семейство не само за фирмени цели. Всякакви купони и почивки можеш да ги отразяваш като приеми за гости и командировки и минават за разход на фирмата който не се облага с данъци. Заплатата която получаваш от фирмата си е чист влог, щото както казах по-горе, всичките ти разходи и на твоето семейство можеш да ги изписваш като разход на фирмата под различни форми, а като си работник на някого, това всичкото за да можеш да си го позволиш, трябва ти или шефа ти да му плати и тези над 50% данъци!
Та, нали няма нужда да ти обяснявам, че данъка, както и да го разпределят, все работника го плаща, щото за мен цената твоя труд не е това което стига до теб, а това което излиза от мен!
Та, не, че горния пример е съвсем законен, но масово се практикува и няма начин да се засече. Та, хайде пак помисли, кой плаща масрафите на циганите и некадърната администрация!

http://www.cross.bg/tekst-manolova-politik-1390027.html#axzz2pjNPUb4V
« Последна редакция: Jan 08, 2014, 18:43 от backinblack »
Активен

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
« Отговор #53 -: Jan 08, 2014, 18:54 »
backinblack, ти май не знаеш за какво се плащат данъци.
на всички "анализатори" тук, препоръчвам едни начални курсове по теория на икономиката, малко информаци за това какво е добавена стойност, БВП, разпределение на доходите и.......... сатирата никога не е излишна!!!  глобалното опростяване на човечеството е факт.
п.с. Мосфилм имат невероятно чудесни филми! ако не сте ги гледали или не ги помните, или пък не сте ги разбрали, то минусите не са за Мосфилм.

Пич, вземи ти се ограмоти малко! Давам ти съвсем законен пример в допълнение на предишното:
Представи си, че си съвсем законен предприемач/бизнесмен! Регистрираш си фирма и се назначаваш за управител, щото тази фирма не може без такъв, а междувременно си вършиш и сам текущата работа заради която си регистрирал фирмата. Купуваш си кола, но я купуваш на името на фирмата и достатъчно е да има символични още 2 допълнителни места, ДДС ти се възстановява, а също и ДДС върху горивото и поддръжката, а колата я ползва цялото семейство не само за фирмени цели. Всякакви купони и почивки можеш да ги отразяваш като приеми за гости и командировки и минават за разход на фирмата който не се облага с данъци. Заплатата която получаваш от фирмата си е чист влог, щото както казах по-горе, всичките ти разходи и на твоето семейство можеш да ги изписваш като разход на фирмата под различни форми, а като си работник на някого, това всичкото за да можеш да си го позволиш, трябва ти или шефа ти да му плати и тези над 50% данъци!
Та, нали няма нужда да ти обяснявам, че данъка, както и да го разпределят, все работника го плаща, щото за мен цената твоя труд не е това което стига до теб, а това което излиза от мен!
Та, не, че горния пример е съвсем законен, но масово се практикува и няма начин да се засече. Та, хайде пак помисли, кой плаща масрафите на циганите и некадърната администрация!

http://www.cross.bg/tekst-manolova-politik-1390027.html#axzz2pjNPUb4V
пич, нека да съм магистър по икономика, а! :) даваш ми пример от скапаната родна псевдопазарна икономика. не се пали или засягай, но да знаеш как да прецакаш държавата, а и да има нарочно създаден начин за това, не може да е нито пример, нито критерий, а основание за сериозни промени.
едит: и тъй като съм ти батко, редно е да се обръщаш към мен с Батко Пич.
« Последна редакция: Jan 08, 2014, 18:57 от satir »
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #54 -: Jan 08, 2014, 19:08 »
Ами, Батко Пич, тези практики не са измислени от българи, а от европата идват. Хайде вземи се заинтересувай, тези офшорни зони с каква цел са създадени и дали не са още от преди да падне бай тошо! Моя пример се практикува и н европата и това е само най-малкото укриване на данъци!

Явно за разлика от теб, аз не вярвам мирните протести и като протестирам, протестирам ефективно, но пък смисъла на демокрацията се губи когато някой иска да наложи над друг своята воля, въпреки неговото нежелание и нека да не я намесваме и нея тук!
« Последна редакция: Jan 08, 2014, 19:10 от backinblack »
Активен

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
« Отговор #55 -: Jan 08, 2014, 19:18 »
Ами, Батко Пич, тези практики не са измислени от българи, а от европата идват. Хайде вземи се заинтересувай, тези офшорни зони с каква цел са създадени и дали не са още от преди да падне бай тошо! Моя пример се практикува и н европата и това е само най-малкото укриване на данъци!

Явно за разлика от теб, аз не вярвам мирните протести и като протестирам, протестирам ефективно, но пък смисъла на демокрацията се губи когато някой иска да наложи над друг своята воля, въпреки неговото нежелание и нека да не я намесваме и нея тук!
не ми се дрънкат празни приказки, примери и изводи "щипнати" оттук и оттам без стройна теория. подчертал съм твърдението ти, което е СЪВЕРШЕНО невярно! демокрацията, много опростено казано, е диктатура на мнозинството над малцинството. а какви протести подкрепям ти идея си нямаш. сещам се за думите на Чърил, който по повод демокрацията казва, че тя не е най-справедливата форма на управление, но още никой не е измислил по-добра. за умния достатъчно!
« Последна редакция: Jan 08, 2014, 19:37 от satir »
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #56 -: Jan 08, 2014, 19:47 »
Цитат
демокрацията, много опростено казано, е диктатура на мнозинството над малцинството

А не се ли замисляш, че демокрация и диктатура са две съвсем различни неща!

Най-основното правило за демокрацията е, че всеки е свободен да прави каквото иска, само да не е във вреда на другите. Та, и аз от това се ръководя когато квалифицирам нещата.
Като говорим за осигуровките, ти чел ли си, че осигуряването е възникнало като бизнес модел с идеята на младини или, докато си работоспособен да заделяш пари за старини, а други хора да работят с през това време с тях като реализират печалба за себе си и за теб!!!?
Къде е сега този модел сега? Аз ще започна на 20 години работа, ще внасям 35% от дохода си 45 години и ще получавам пенсия има-няма 10-15г по-малка от осигурителната ми вноска през годините! И според теб е демократично аз да нямам избор като не съм съгласен да бъда ограбван!!!?
Не знам кой е прав и кой е крив, но явно с теб имаме различни разбирания и тълкования за това що е диктатура и що е демокрация и май трябва първо това да си изясним преди да спорим върху крива основа!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #57 -: Jan 08, 2014, 21:11 »
Цитат
Не му се връзва... Душичка!! Анти-колониалното движение набира сила СЛЕД ВВ2. Индия получава независимост от Великобритания 47-а, Алжир от Франция 62-ра, бившите португалски колонии между 74-та и 79-та, бившите испански колонии - 68-а до 76-та, бившите холандски - 75-та. Връзва ли ти се сега, или да ти го нарисувам?

Да продължим....Литва, Естония и Латвия - през 1991. Аз последно не разбрах, те сега много ли са зле или са много добре, какво пише в меродавните конспиративни .ру източници по въпроса? Дай да ги сравним с останалите бивши колонии на руснаците като Армения, Грузия, Туркменистан, Казахстан и т.н. къде стандарта на живот е по-висок? Аз ама въобще не искам да си помислям че може да има нещо общо с ЕС, защото те са зли колонизатори в крайна сметка.

Абе аз разбирам откъде идва цялата логорея - на оня лудия му искат имунитета и го грози порене на дирника до 3 години в централния, ама не виждам какво ще му помогне това. Освен човек да си направи извода че между Волен и неовластените му съидейници, разликата е само няколко милиграма кокаин в синусите :)
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #58 -: Jan 08, 2014, 22:15 »
Да продължим....Литва, Естония и Латвия - през 1991.

gat3way, въпросните страни винаги са били по-добре от Армения, Грузия, Туркменистан, Казахстан и т.н. просто защото имат различна култура, манталитет и дори физика.
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #59 -: Jan 08, 2014, 23:56 »
Чудесно, значи въпросният манталитет и култура е причината да изберат ЕС пред Путин.
Активен