« Отговор #172 -: Jul 26, 2014, 19:44 »
Ааааа моля моля, кървищата можеш да ги сътвориш и докато си браниш родината от злите нашественици. Обаче "conquer we must" не ми се вижда много-много като дефанзивни действия, види ми се точно като "трябва да начупим канчето на някой" с продължението "ако каузата ни е справедлива". То всяка кауза е справедлива.
Абе днес от нямане какво да правя четох изповедта на някакъв пич, ирландец, от UVF (огледалния образ на IRA - бивша терористична организация, която се е борила против северноирландските републиканци там и за оставане във Великобритания). Човекът явно с традиции в тероризма, отгледан от членове на групата и като млад заминава за САЩ, където върти бизнеса на терористите, все пак последните трябва да се финансират. Та върти с местните мутри някакви сделки с оръжие и наркотици, като така финансира UVF. Цялата история се въртеше около това че в един момент работил заедно с някакви големи китайски мутри, които се били сдърпали с арабските такива и един ден двама арабели налетяли и почнали да стрелят по него и го ранили в крака и той едвам избягал и как до седмица и двамата арабели дето стреляли по него ги намерили с главите им пръснати като "watermelons", обаче коментарите след това отнесоха темата с някакви въпроси от сорта на "и как е живота като уличен бандюга?". И тоя пич вика: аз не съм уличен бандюга, улични бандюги бяха моите клиенти - вашите латино и негърски пичове дето се трепят по улиците, аз никога не съм се чувствал като някакъв гангстер, бях там да въртя бизнес. Вика "за разлика от тях, аз не се трепя по улиците, а съм дошъл да въртя пари, нашата работа беше да печелим пари, не да държим улиците под контрол, всявайки страх и през цялото време гледахме да избягваме насилие, защото не беше много в наша полза". При което някой го почна "да бе вашата цел е да трепете мирни хора по улиците в Ирландия щото сте терористи" и тоя вика: то всяка организация която упражнява сила, избива невинни хора, включително вашата армия и полиция. И най-важното терорист е сигурно най-лишената от смисъл дума в света. Целия морален заряд който се влага в нея зависи от това кой я казва. Примерно IRA бяха терористи за нас, ние бяхме терористи за тях, палестинците са терористи за Израел, евреите са терористи за палестинците и накрая армията ви е терорист за немалка част от света".
Не знам доколко си съчинява цялата история човека, ама беше забавно четиво. Та след разпадането на въпросната терористична група, тоя остава в Калифорния, жени се и открива някакъв бизнес с продаване на модни парцалки. Много интересна трансформация за терорист, тъй де бизнесмен.