и пендрайв и унетбоотин са добри - въпрос на предпочитания. за игрите нека ти кажат колегите, аз ще ти кажа за инсталирането
вече ти обясниха как да стартираш от флашка... по-интересно е, какво правиш после

първо разделяш диска с gparted. щом не е празен, първото което правиш е да промениш размера на дяла с информацията. правиш го един път, за да не караш gparted, да преоразмерва толкова пъти, колкото си бил несигурен./ отваряш гпартед, цъкаш на дяла, местиш с мишока до желания размер и му даваш да приложи промените/. имам предвид, че отваряш gparted с администраторски права / в терминал на LiveCD сесия с команда : sudo su => Enter gparted=>Enter/ препоръчвам ти да използваш
systemrescue в сесия на системриск си с администраторски права, което е улеснение, и можеш да си разделиш диска без проблеми. препоръчвам ти да използваш GPT, а не mbr, защото GPT поддържа повече от 3 примъри партишъна и така можеш да използваш по-пълноценно диска си.
със състемриск си инсталирал GPT, преоразмерил си дяла със съществуващите върху него данни, на останалото свободно пространство създаваш нови три дяла 1 за инсталиране на ОС -около 30 ГБ, един за linux-swap - да речем 4 ГБ и един за хоум - колкото прецениш, но не по-малко от 10ГБ за един потребител, а останалото шространство, ако има такова си го ползвай за НЕЩА /аз използвам ext4 за файлова система/:) след това стартираш инсталационната медия и правиш това, което е показал Фалко Тим:
http://www.howtoforge.com/the-perfect-desktop-ubuntu-14.04-lts-trusty-tahrкато на 4 стъпка избираш "Нещо Друго", за да зададеш да се инсталира на вече подготвените дялове. от там му задаваш къде да е инсталацията, като е важно да определиш точка за монтиране"/" /без кавичките, указваш му да използва за /home хоума, който предватително си си направил, и да закачи НЕЩА, като папка.
май не го написах много ясно

ако имаш въпроси- питай! и винаги, ако не си сигурен можеш да се върнеш или да прекратиш инсталацията,, но преди да си му дал "да запише промените на диска".
едит: когато по време на инсталацията открие виндоуса те попита /ако го направи/ дали да използва неговите конфигурации, отчекни чекчетата и му кажи да продължи напред