« Отговор #9 -: Sep 30, 2015, 11:49 »
Е да за безобразните имаше нещо при това с отворен код да свали цял канал в тубата, списък за изпълнение или просто всички клипове от някаква страничка. При нас трябва едно по едно. И аз съжалявам. Няма какво да се направи, освен да седнем и сами да си пренапишем приложението.
Ще подейства до следващият път, когато тубата си сменят алгоритъма. То и сега е някакво облачно недоразумение.
Да намирал съм неща, които колкото и да е странно да нямат пакети за Дебиан или Убунту. Имах едно тази година, не ще и не ще. Правих всякакви магарии с ld linker и пътища. Не ще и не ще. Бях се отказал.
След време срещнах тази библиотека като зависимост на друго неподдържано програмче. Там се казваше, че на конфигурацията трябва да се подаде да е в usr (по подразбиране е в /usr/local) и нещото тръгна по магия без никакви баенета.
Обаче се оказа, че това новото програмче ползва някакъв смахнат декларативен език за shaders от OpenGL написани на версия 1,3, а на моята машинка се поддържа 1,2. Трябваше да изуча смахнатият език и да си пренапиша въпросният shader на по-ниската версия, за да тръгне. Е отказах се. Чак пък толкова, ай сиктир.
Такива случки ще имаш много, ако вървиш по неотъпкани пътеки. Затова ползвай, каквото ти е дадено.