Зевсе,не ме разбирай погрешно.Това не са лични нападки срещу теб !
Просто аз, а и някои колеги критикуваме възгледите на определена
прослойка, които са повече от абсурдни. Факт !
Бъди жив и здрав !
P.S. Навремето и аз съм се занимавал с конвертиране на всевъзможни
файлове.Да си призная, не усещам разликата в качеството на две
.mp3 -ки (едната е 5 МВ другата 2.5 МВ, една и съща песен ).
На теория тази с 2.5 МВ трябва да е с по-лошо качество ...
А може пък аз да съм крив нещо ...
Сакън...тука дори да се скараме за нещо-всеки представител на Линукс обществото ми е ценен и скъп!
Защото линуксджия за мене си е отсявка...
И аз, ако започна да слушам музика само на транзисторни усилватели с кофти колони с компресирани формати, и аз ще замажа сетивата си.....правил съм си такива експерименти......
....и ще почна да не правя разлика между качество на формати.....
....вземи и слушай някой супер любим твой албум на флак, а още по-добре на 192000/24 бит няколко месеца, а файла с Мп3-ката го скрий някъде в компютъра за няколко месеца, и след това пак отвори Мп3-ката-да те питам, дали няма да я хвърлиш веднага в кошчето!........
Съжалявам, но моите анализи гласят, че компресираните формати са заговор срещу човечеството, защото профанизират сетивата (нещо като чалгата)......
.....а тъпо човечество стадо лесно се манипулира....
но нещата не са от вчера-компакт касетата има подобен ефект, като компресираните формати......
...и...внимание!-дори и Плочата-тя също профанизира сетивата в някаква степен, защото си има своите ограничения...
...а можеше просто да продават ролки със албуми на 19 см./сек. .....имало е, но в супер ограничен тираж.......
....има един метод-топлинен презапис-налагат се една върху друга две ленти-едната оригинал-другата-копие- се подлагат на нагряване за супер кратко време на точков участък, и се пускат се в режим на превъртане-презаписът става много по-качествен, евтин, и производителен от класическият....
на времето това си говорехме с приятели-то хубаво да имаш ролков магнитофон на 19 см./сек. , но дори и с комунистическата лента ORWO, какво остава за BASF, AGFA....няма откъде да намерим толкова качествени записи, освен от Балкантон, или от Радиото с връзки...
....колкото и да ви е странно-дори и един руски ролков магнитофон "Юпитер", или "Кащан" си свиреха професионално(главите им бяха по японски лиценз), моторите си бяха българско производство....
а можеха поне прекрасната система ELCASET на Сони да използват за продажба на албуми, а не да ни мъчат с тъпите плочи.........ама нали всичко трябва да е профанизирано.....
ама за съжаление очевадните истини за всички неща никъде не ги казват-нито в медии, нито в книги, нито във висшите учебни заведения.....
....затова младежта не иска да чете, защото усеща, че от хилядолетия лъжат хората за всичко....