Сава да се надяваме, че това не е спуснато задание на Станков от Ноак, защото такива изнежени играчки не са за там. Ще ви трябва някакъв Туг на Панасоник. Префинените няма да оцелеят. Естествено можете да си ги направите и сами, имате опит, а Олимекс имат подходящите неща. Само за екрани не знам, какво е положението, ама сигурно имате отговор.
Да споделя моя кратък, но горчив опит с Андроид.
За нова година децата се сдобиха с планшети. Оказа се, че има малко вътрешна памет, а външната не може да бъде използвана като нейно разширение. Смятах да го заменя с Сианоген, докато не установих, че него не можеш да го слагаш просто ей така. Трябва да имаш конкретен модел от кратък списък. Освен това по писания от Интернет установих, че проблема е в конкретна версия на Андроид. Открих такава за някакво близко устройство, която се надявах да тръгне сравнително безпроблемно.
До тук вече ми смърдеше на шиндошария. То вярно и ГНУ/Линукс е шиндоширан, но има дъх на Юникс. Обаче може би поради липсата на ГНУ и останал самотен Линукс в Андроид с добавена Жаба вече нещата стават съвсем непоносими. Налазих и дълбоко в XDA. Няма как, там е главната информация. Почувствах се като през деветдесетте. Уродлива кракерия. А местата за сваляне на разни работи са неописуеми. Още не съм преодолял щетите по машината, на която го правих.
В крайна сметка се оказа, че така нареченият rooting ми е най-малкият проблем. В тази версия на Андроид, която имах липсваха всички неща, които могат да ми помогнат по някакъв начин. И всички помощни инструменти просто не работят.
Хайде няма да ругая и няма да разправям повече.
Това, което наричаш великолепна конзола, е най-нещастното нещо, което съм виждал. Невероятно е. Дори cmd.exe е за предпочитане пред това.
Как да е. Все пак има варианти да пуснеш нещо-като пълноценен ГНУ/Линукс. Ето тук една новина:
http://www.opennet.ru/opennews/art.shtml?num=43864Нарочно ти я давам, защото в нея освен Maru, за който се отнася (и който вероятно няма да ти свърши работа, защото следва идеята на телефона на Убунту), са описани още няколко варианта. Това не са чисти дистрибуции на ГНУ/Линукс, а такива работещи в обкръжението на Андроид. В магазина на Андроид ще откриеш и още други. Не съм ги опитвал, но има едно поне двадесет варианта. Оставам експериментите на теб и се надявам да споделиш опит.
Успех!