Златине, отдавна много ти се радвам на амбицията. Въпреки, че съм песимист по отношение на това да изкарваш пари у нас от софтуер.
Пазара, доколкото го има, е малък. Тези, които знам, че изкарват по нещичко го правят по специфични начини със специфични клиенти. По честен път няма как да се случи. Единствено честно може да се поприпечели от сайтаджийство. Твоето нещо предполагам може да се нагоди да работи със cgi.
Но като обяви това ново демо, най-после реших да разгледам нещо твое. В случая интереса ми е професионален. За зла съдба имам нещастието да се занимавам със складови програми. Това е една част от задълженията ми, заради, които ям хляб. Занимавам се като потребител, не като програмист. Създаването на сложни електронни таблици и ползването на изхода им с autoit не е точно програмиране, по-скоро е т.нар. „напреднало ползване“.
Та понеже се занимавам с тия неща, рекох да ти обърна внимание. Още повече, че обещаваш нещо занимателно – ползване от команден ред. Единствените складови програми, които съм виждал с такъв, са всъщност за ДОС и ползват псевдо-графика, нямат истински команден режим.
Любопитсвото ми се възбуди, но бързо угасна. Евала, че си публикувал изходния код. Но Ц++ е нещо, към което не желая да се връщам. Е, ако ми платят, може и да се жертвам. Ама иначе не.
Изпълними файлове са два. Единия завършва на „а“, другия на „so“. Първоначално реших, че щом е so, то трябва да е библиотека. Говориш за вграждане и това е подходяща демонстрация. Разгледах ги и видях, че и двата са ELF. Тогава смело и безотговорно им дадох chmod a+rx.
ZZZBaseMicroSampleStore_Linux_64bit_a се изпълни и спря. Не даде никакво съобщение, неща като --help, -h, -? не му влияят.
Вероятно той създаде нещо наречено
?@???@8 и шест Store.zzz[1-5].
ZZZBaseMicroSampleStore_Linux_64bit_so нямах и този късмет. Той ми каза:
./ZZZBaseMicroSampleStore_Linux_64bit_so: error while loading shared libraries: /home/zlatin/dellz-linux64/zzz/Prepare/ZZZServer/ZZZBaseMicroSamplesStore/lib/ZZZBaseMicro_Linux_64bit.so: cannot open shared object file: No such file or directory
И ме отряза. 32-битовите версии пък изобщо и не тръгнаха.
Поради липса на каквато и да е документация, не знам, как да продължа. Да най-добрата документация – кода, я има, но за едната проба не ми се ще да връщам кошмарите си.