Дал съм му кардинално решение на всички проблеми свързани със spybook. Решението си е напълно линуксарско и си е за точно този форум.
Поправка. Това не ограничава него до достъп към шпионските мрежи, а ограничава шпионската мрежа от достъп към неговия компютър.
И изобщо не виждам причина, поради която потребител на spybook да си сложи ГНУ/Линукс на компютъра. Виж да му е служебно задължение е друго нещо.
Поправка. Това не ограничава него до достъп към шпионските мрежи, а ограничава шпионската мрежа от достъп към неговия компютър.
Това също не отговаря на истината! Това просто обръща тези домейни към адрес 0.0.0.0. И това важи само и единствено за него.
Ако ще ограничаваме шпионската мрежа от/към неговия компютър аз виждам нещата с нещо от сорта на:
grep -v "^#|^$" x | while IFS= read -r domain
do
$IPT -I INPUT -s $domain -j DROP
$IPT -I OUTPUT -s $domain -j DROP
done < /etc/fb-domain-list.txt
Но пак казвам, това че вие живеете в някаква параноична среда, то не я налагайте на останалите. Не е коректно!
Уважавам те като член на нашата секата, но все пак понякога прекаляваш с налагане на твоето!
И вярвай ми ако "решат" да те следят/слушат/шпионират и т.н. шамански неща, мисля, че неползването на facebook, най-малко ще ги затрудни да го направят.
С капацитета, с който разполагат, вярвай ми си им като дъвчица, която трябва да сдъвчат