Най-добре jr. Dev-op студент - волунтиър (да си го пише в резюмето) с г. 15 стаж
Сега dev-op-ите са на мода.
Тая длъжност я наричам „чистачка-параджия“. Абсурдно смесване на несъвместими неща. И е унижение спрямо назначените, защото ги поставя най-долу. Целта на цялото упражнение е да се спестят едни пари. Освен това и служителите да станат сторъки Шиви. Твърди се, че програмисти и (особено) администратори имат най-ниската ефективност сред всички професии. Просто продукта, който произвеждат е с толкова висока, космическа, добавена стойност и се създава толкова бързо, че личната им непроизводителност губи значение.
Аз съм убеден, че това не важи за всички. Не всички програмисти и администратори са мързеливи. Бих се осмелил да кажа, че повечето не са изпаднали в леност, а са съвестни. Макар, че мързела се приема за основно качество, водещо до прогрес.
=*=
Конкретно за обявата на човека, не ми хареса, че не беше обявена заплата. Другото в общи линии, го приемам. Обявата няма структура, но това може да е подсказка, че там режима е по-свободен и не се държи съвсем на формалностите. Което може да е предимство, за който е такава натура.
Освен това бяха изредени основните задължения. Не беше хваната една трудова характеристика и просто да се препише.
Ремо, мисля, че под „може това“, „може онова“, човека имаше предвид „може да се наложи“, а не „това е по желание, ако го можеш, още по-добре“. Но може би си прав, че така се създава впечатление на непрофесионализъм. А в крайна сметка всички работим заради пустите пари. Но продължавам да си мисля, че той откроява разчупения стил на работа.
Лично мен най-много ме подразни, че човека се е кръстил Гущера. Това е първото, което видях. Видях го, преди самата обява. Не съм убеден, че бих работил за гущери, птици, бръмбари, жирафи. До сега съм работил за хора. Но пък е възможно това ми мислене да е професионално изкривяване, защото в моята сфера, всичко е точки, запетайки, всичко се премисля, всичко се проверява, всичко е заковани цифри и всичко е пари. В област, където не всяка грешка означава загуба на пари, може би е великолепна идея да работиш за гущери. „Та той е един от нас, не е няк'во тъпо шефче“.
Още повече, че през последните години се развива така нареченото „хипстърство“. Но последното е дълга тема, обсъждали сме я.
Поизцапахме и на този човек темата. Надявам се да намери, каквото търси. Не ми е направил нищо, не му желая нищо лошо. Успех!