Благодаря за предложенията, но въпросът ми беше дали някой вярва на пакетирането на бананите.
Свалих 5-10 игри, които инсталирах на една виртуалка, но не забеляза някакви странни процеси да вървят.
Игрите представляваха емулатор (mame, dosbox, wine), конфове и самите игри. Разбира се не мога да проверя бинарките дали няма нещо вътре, затова реших да си сваля игрите отделно и просто да си ги подкарам с моите си емулатори (аз така или иначе си имам mame, dosbox, wine). За сега всичко изглежда наред. То реално повечето игри, за които ме е налегнала носталгията са за dos
Даже предложението на Naka ме подсети за една друга стара любима игра - the incredible machines
ПП: @bot това с игрите и обучението винаги съм го казвал на приятели и познати, които работят като учители/учителки и хубавото е, че от 1-2 години насам взеха да схващат
Кофтито е че няма много материална база, макар че тук в Пловдив (за другаде не знам), взеха да им купуват разни компютри (те старите са им пентиум 1,2,3,4{или еквивалент на AMD}), таблети и даже в Лиляната (една от гимназиите) преди време ми се похвалиха, че са им взели някаква интерактивна дъска (представям си голям таблет, но не съм я виждал
)