« Отговор #8 -: Aug 24, 2019, 17:49 »
Опитвал съм се да подкарвам Цианоген, Линеадж на 3 неподдържани официално устройства с помощта на xda. Претърпях от полу до пълен провал. Явно не съм достатъчно добър, търпелив, нещо трето, но по принцип е възможно. Ползвам f-droid основно съм инсталирал игри (пасианси и подобни) и няколко системни приложение. Като цяло изглеждат като играчки, ученически опити.
Има някакви конзолни инструменти, които изглеждат сериозни, но работят само при отключен boot loader. В не всички устройства стигнах до този момент. А без него не е възможно да се смени ОС. Това е първа стъпка така да се каже.
Използвал съм Yalp, за да инсталирам някакви неща от сорта на tc и „прочутите“ favorite games (винаги е било голяма грешка, 10 год. преди да има Андроид). Напоследък (последните една, две години) съм забелязал, че той не работи. Това може би е свързано с факта, че децата ми активираха Store на въпросното устройство. Не са ме питали, просто го сториха.
=*=
Въпрос към Стелт. Това приложение основано на OSM, може ли да работи като истинска навигационна система? Имам предвид да може да се свали карта на България и да не се налага достъп до Интернет. Не държа целия свят да знае, къде и кога ходя.
Осъзнах съвсем наскоро нуждата от не хартиена карта, когато се оказа, че единствения начин е да мина през абсолютно целия Бургас. Поради наличието на езеро, там няма как да има околовръстно. Ако сина ми не беше пуснал картите на Гългъл (за което се мразех), нямаше никакъв шанс да се измъкна от тази клопка. Щях да си умра като диво животно в капан, без да мога да изляза от там. С картите на Гългъл се измъкнах за около час и нещо, ако нямаше задръствания, щеше да е за под 15 мин.
п.п. Няма по-тъпо, нефункционално, буболечесто нещо от Ice cat. Само мога да се надявам, че оригиналния Лисо не е чак толкова противен. За съжаление, алтернатива на Ice cat няма. Има няколко глупости в f-droid, но те са точно това: глупости.
« Последна редакция: Aug 24, 2019, 18:02 от go_fire »
Активен
В $por4e2 e истината
Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри
Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear