« Отговор #48 -: Jan 02, 2020, 11:08 »
Хубава, в какъв план?
В световен няма да е. Света отдавна се движи и затъва във все по-опасни експерименти. Човечеството творим безумие след безумие и почти не се шегувах, че до триста години очаквам някакъв катаклизъм, който да рестартира цивилизацията. А то не е задължително да е един голям. Непрестанно се случват малки. На грешното място, в грешното време и малка война, болест или наводнение може да свърши работа.
В национален евентуално можем да лежим на това, че е последната година на Бойко. Догодина ще има избори, БСП, ДПС и ВМРО ще дойдат на власт официално. ГЕРБ отдавна е неспособен да спечели пълно мнозинство и това ще им вземе властта.
Дали лично Бойко веднага ще бъде (само) убит след като падне от власт или по-натам, не е от особено значение. Политиката ни ще влезе в най-малко десетгодишна турболенция. И за да ни е още по-весело, няма да е само по вътрешни фактори. Чекистите, американците, турците и не на последно място немците, ще се упражняват на наш гръб, кой може да сътвори по-голяма пакост на народа ни. И не щото ни мразят, а просто си гонят интересите. Даже май американците като най-малко да го правят. Тръмп звучи така, като да е отписал източна Европа.
А същите неща ще се случват (и вече се случват) навсякъде около нас. Ние бяхме и през тази година все още ще сме единствения остров на стабилност. Лошото е, че тази стабилност ни струва скъпо. През тази година ще вземем още няколко милиарда, за да се дозакопаем. За последните 10 год. сме опраскали около 40. Как ще ги връщат нашите деца, не ми е ясно.
От гледна точка на ЛзБ, не знам, от къде мога да чакам положителна промяна. Ние тук сме някакви мохикани, които просто отказват да влязат в Spybook. Познавам линуксари, които нито веднъж през живота си не са влезли тук. За да има някаква промяна, трябва да се случи нещо, което не знам, какво може да е. Външния вид е най-малкия проблем. Ей на да вземат на Северния мост темата и да я сложат, ще изглежда сравнително съвременно. Ама това няма автоматично да привлече активни потребители. Трябва някакво профилиране ли и аз не знам, какво. Но, каквото и да е, без хора визионери, готови да го направят и последователни в усилията, нищо няма да се случи. Аз поне такива не виждам. Остава и проблема, че дори да се намерят, то хич не е гаранция, че визията им за бъдещето ще е правилната (сиреч нещо успешно).
И остана в личен план. За всеки годината ще е такава, каквато си я направи. И каквото цели да направи. Не мога да говоря за други хора, мога да споделя за себе си.
Дадох си сметка, че след напускането на ВУЗ, нямах дори бегло приближаваща се идея до истината, какво представлява реалния живот. Все още не съм убеден, че напипвам правилно нещата. Но света не е статичен, а нещо динамично, всеки ден променящо се от това, което правим. Засега съм убеден, че всяко решение, което взимаме, влияе на общото, макар често да пропускаме да го забележим.
От към професионален план, за мен изтеклата година беше празна. Още на първи февруари станах безработен и това не се промени. Не направих и постъпки да го променя. Харесва ми да съм безработен, но не мога да поддържам това положение дълго, защото влияе на семейството ми. Точно в професионален план бяха най-големите ми разочарования през годините. Имам вътрешни спирачки да правя нещата, които виждам, че са необходими, за да съм успешен. От тази гледна точка имам дълг към обществото, защото не му връщам инвестицията му в мене си.
Така, че вероятно през тази година ще имам промяна. Не мога да седя „на завет“. Света прекалено бързо се променя. Само мога да предполагам, че същото ще се отнася за много други, макар да са трудоустроени. Може да си на работа, но и самата работа се променя, не остава същата. Ако има нещо сигурно, то е, че промени ще има. Защото нищо не седи на едно място.
Може вече да си е проличало, но за мен по-важната промяна е вътрешната. Какъв човек ще стане всеки от нас. Това е, което желая да е положително. А света му е все тая с нас и без нас. Иска ми се един ден, като се обърна да знам, че нещата са си стрували. Пожелавам го на всеки един.
ЧНГ!